Torben Ulrich on kuollut – Metallican Lars Ulrich muisti isäänsä koskettavasti sosiaalisessa mediassa

Torben Ulrich menehtyi 95-vuotiaana.
21.12.2023 09:21

Torben Ulrich, entinen ammattilaistennispelaaja ja Metallica-rumpali Lars Ulrichin isä, on kuollut. Hän oli kuollessaan 95-vuotias.

”95 vuotta seikkailua, uniikkeja kokemuksia, uteliaisuutta, rajojen venyttämistä, status quon haastamista, tennistä, musiikkia, taidetta, kirjoittamista ja tanskalaista toisinajattelijan asennetta. Loputtomat kiitokset. Rakastan sinua, isä”, Lars Ulrich kirjoitti koskettavassa some-julkaisussaan isänsä muistolle.

Torben Ulrich pelasi tennistä ammatikseen 1940-luvulta aina 1980-luvulle saakka. Hän oli maailmanlistalla parhaimmillaan sijalla 96. vuonna 1973 ja vuonna 1976 hän oli korkeimmalle sijoitettu senioripelaaja. Tenniksen lisäksi Torben Ulrich oli suuri jazzin ystävä ja soitti klarinettia. Lisäksi hän kirjoitti runoja sekä arvioita ja kolumneja musiikkilehtiin. Hän toimi myös toisena ohjaajana kahdessa elokuvassa (vuoden 1988 The Ball and the Wall sekä vuoden 2002 Body & Being: Before the Wall).

Metallica-fanit muistavat Torbenin kenties parhaiten yhtyeen Some Kind of Monster -dokumentista (2004), jossa Lars Ulrich soittaa isälleen St. Anger -levylle äänitettyjä kappaleita. Kriittinen Torben ei pidä kuulemastaan heittäen kuuluisan ”delete that”-lausahduksen.

Lisää luettavaa