Torille! Rolling Stone listasi vuoden parhaat metallilevyt, ja Suomi on edustettuna top kympissä

15.12.2021 09:48

Vuoden viimeiset viikot ovat aina siitä kivaa aikaa, että kaikenlaiset musiikkimediat kasaavat vuoden parhaita levyjä ja on mukavaa katsoa, mitkä suomalaiset julkaisut ovat tehneet vaikutuksen myös ulkomailla. Yksi tällainen tuotos on selvästi Skepticismin Companion, joka on aikaisemmin nostettu esimerkiksi Decibel-lehden vuosilistalle, ja nyt vaikutusvaltainen Rolling Stone noteeraa albumin vuoden 2021 kahdeksanneksi parhaaksi metallilevyksi. Hyvä!

”Viimeisen kolmen vuosikymmenen ajan tämä funeral doomin pioneeriyhtye on manannut esiin ikuisen kadotuksen äänimaisemia hitaiden tempojen, fuugamaisten urkujen ja korinalaulun avulla. Kun nämä suomalaiset hoitavat hommansa oikein, kuten tällä kuudennella albumilla, on lopputulos yhtä kiehtova kuin ylivertainen”, lehti hehkuttaa ja päättää tekstinsä kiteytykseen: ”Kuoleminen ei ole koskaan kuulostanut näin hyvältä.”

Listan muita levyjä ovat muun muassa Mastodonin Hushed & Grim, Gojiran Fortitude, Carcassin Torn Arteries sekä Convergen ja Chelsea Wolfen Bloodmoon: I, eli kovaan seuraan on Skepticism päässyt. Listan ykköseksi on nostettu kuin vanhasta muistista Iron Maidenin Senjutsu.

Lisää luettavaa