Trent Reznorilta kovia syytöksiä Youtuben suuntaan: ”Palvelu on rakennettu varastetun sisällön varaan”

Billboard haastatteli neljää Apple Musicin pomoa kuluneesta vuodesta ja musiikkibisneksen tulevaisuudesta. Applen streamauspalvelu on ollut toiminnassa kohta vuoden ajan, ja nelikko kertaa jutussa, miten homma on lähtenyt liikkeelle ja mihin suuntaan koko musiikkibisnes on menossa.

Apple-pomojen joukossa istui myös Nine Inch Nails -maestro Trent Reznor, joka työskentelee Apple Musicin chief creative officerina – mikä kannattaa muistaa, kun lukee, mitä mieltä hän on Googlen omistaman Youtuben toiminnasta.

”Minusta Youtuben liiketoimintamalli on vilpillinen”, Reznor sanoo, kun toimittaja ottaa kilpailevan videopalvelun puheeksi.

”Se on rakennettu ilmaisen, varastetun sisällön varaan. Sillä tavalla heistä tuli niin isoja. Minusta mikään ilmainen palvelu ei toimi reilusti. Sillä tavalla he saavat käyttäjälukunsa isoiksi, mutta kaikki on rakennettu minun ja kaltaisteni tekemän työn varaan. Niin minä ajattelen aiheesta.”

”Me yritämme rakentaa alustan, joka tarjoaisi vaihtoehdon tällaiselle. Vaihtoehdon, jossa artisti saa rahansa ja voi hallita sitä, missä hänen tuotantoaan on tarjolla”, Reznor mainostaa omaa palveluaan.

Pitchfork puolestaan uutisoi Youtuben edustajan vastanneen nopeasti Reznorin kommenttiin. Kaikki väitteet, että Youtube toimisi varastetun sisällön varassa, ovat vääriä, nimettömäksi jutussa jäävä edustaja kirjoittaa.

”Suuri enemmistö artisteista ja julkaisijoista haluaa, että Youtube jättää fanien lataamat videot rauhaan, jotta he voivat saada korvauksia niiden käytöstä. Tällä hetkellä fanien lataama sisältö tuottaa arviolta 50 prosenttia tuloista, mitä musiikkiteollisuus saa Youtubelta”, tiedoksiannossa sanotaan.