Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus on palannut! Uusi single ja video julki, keikkoja tulossa, albumi työn alla

"Toitotin, että tätä bändiä ei enää nähdä missään. Nyt se kuitenkin nähdään ja minut saa ihan vapaasti ristiinnaulita."
23.2.2017 07:45

Vuosituhannen vaihteen molemmin puolin kansaa niittänyt Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus tekee paluun. Uusi, tutulta kuulostava ja erittäin vakuuttavasti jyräävä Pitkän kaavan mukaan -single on nyt julkaistu videon kera, ja lisää on luvassa: kesällä yhtye tekee nipun festarikeikkoja ja loppusyksystä luvassa on vielä uusi albumikin! Trio Niskalaukauksen uuden tulemisen julkaisijana toimii Sakara Records.

Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus löytyy huomenna ilmestyvän Soundi-lehden 2/2017 kannesta. Pitkässä haastattelussa yhtye valottaa yllättävän paluupäätöksen taustoja, muistelee menneitä ja visioi tulevaa.

Yhtye julkaisi eilen illalla Facebook-sivullaan uuden biisin ja videon, katso Pitkän kaavan mukaan alta (löytyy paremmalla audiolla Spotifysta)

Suomenkielisen raskaan rockin menestyneimpiin ja vaikutusvaltaisimpiin nimiin kuuluva Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus toimi vuosina 1996-2004. Tuloksena oli neljä albumia (sekä kaksi saksankielistä versiota) ja yksi kokoelma, joista parhaiten menestyi platinamyyntiin yltänyt kolmas levy Rajaportti (2002). Emma-pystejäkin kertyi neljä kappaletta.

Vuonna 2006 yhtye julkaisi tiedotteen, jossa vannoi, että Niskalaukauksen tarina oli lopullisesti ohi.

”Niskalaukaus oli tekemisissään varsin ehdoton, joten jyrkkä lopetuspäätös oli linjassa maailmankatsomuksemme kanssa.”

– Kyllästyminen oli niin totaalista, että pöytä piti puhdistaa täydellisesti, Timo Rautiainen perustelee Soundi-lehden huomenna ilmestyvässä haastattelussa.

– Soitimme viimeisen keikkamme joulukuussa 2004 ja vasta kaksi vuotta myöhemmin julistimme, että bändin ura on ohi. Olin vielä silloinkin vahvasti sitä mieltä, ettemme soita yhdessä enää koskaan. Pitää myös muistaa, että Niskalaukaus oli tekemisissään varsin ehdoton, joten jyrkkä lopetuspäätös oli linjassa maailmankatsomuksemme kanssa.

Toisin kuitenkin kävi, ja 10 vuotta myöhemmin tuttu viisikko palasi studioon.

– Tulin jossakin vaiheessa miettineeksi, että mitä hyötyä luupäisestä ehdottomuudesta lopulta on. Että olenko tyytyväinen itseeni jos korisen vielä kuolinvuoteellakin, että eipähän tultu takaisin. Miksi minä välittäisin kasvojen menettämisestä? Että olette oikeassa, toitotin silloin monessa lehdessä, että tätä bändiä ei enää nähdä missään. Nyt se kuitenkin nähdään ja minut saa ihan vapaasti ristiinnaulita.

– Pirautin Jarkolle (Petosalmi, kitaristi), että tehtäisiinkö uusi Niskalaukaus-albumi ja soitettaisiin keikkoja. Toisessa päässä oli hetken hiljaista ja sitten sieltä kummasteltiin, että oletko sinä humalassa.

Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus -yhtyeen kesän 2017 keikat:

30.06. Provinssi, Seinäjoki
01.07. Tuska Open Air Metal Festival, Helsinki
15.07. Ilosaarirock, Joensuu
21.07. John Smith – Rock Festival, Laukaa
22.07. Tammerfest / Pakkahuone, Tampere
29.07. Kuopio RockCock, Kuopio
04.08. Porispere, Pori
05.08. Jurassic Rock Festival, Mikkeli

Viime kesänähän yhtye soitti ei-niin-salaisen salakeikan Jyväskylän Lutakossa. Siellä homma toimi näin komeasti.

Lue pitkä Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus -paluuhaastattelu huomenna 24.2. ilmestyvästä Soundi-lehdestä!

 

Lisää luettavaa