Tue katusoittajaa virtuaalisesti – Yhteisörahoituksen ensiaskeleet Suomessa

Maailmalla jo vuosia suurta suosiota kerännyt yhteisörahoittaminen (esimerkiksi Kickstarter) ottaa ensiaskelia myös Suomessa. Ensimmäinen kotimainen yhteisörahoitussivusto Mesenaatti.me on juuri saanut onnistuneesti päätökseen ensimmäisen projektinsa.

Suurlähettiläistäkin tutun Jussu Pöyhösen uuden Bel Vel -yhtyeen albumille haettiin 3000 euron minimirahoitusta, mutta projektin sulkeuduttua rahaa oli kertynyt yli tuplasti: yhteensä reilu 7000 euroa. Mielenkiintoista on se, että summa saatiin kokoon vain 156 lahjoittajan voimin, ja yksittäisten lahjoitussummien suuruus vaihteli paljon. Esimerkiksi oululainen kulttuurikeskus Valve rahoitti projektia peräti 1000 eurolla ja saa vastineeksi Bel Velin keikalle Ouluun.

Mesenaatti.me on tällä hetkellä avoinna vain yksittäisille pilottihankkeille, mutta avaa helmikuussa palvelunsa kenen tahansa käytettäväksi. Yhteisörahoituksessa ideana on kerätä budjetti kasaan yksittäisiltä tukijoilta. Rahasummat vaihtelevat tyypillisesti muutamasta eurosta jopa tuhansiin euroihin, ja mitä enemmän kukkaronsa nyöriä avaa, sitä enemmän saa rahalleen myös vastinetta. Jos summaa ei saada kasaan, projekti peruuntuu ja osallistuneet saavat rahansa takaisin.

Tällä hetkellä Mesenaatin sivuilla on mahdollisuus olla mukana rahoittamassa Juha Pekka Tapani Heikkinen JA NIIN EDELLEEN -yhtyeen Väkevää tahnaa -albumia. Eli nyt on mahdollisuus tukea katusoiton Suomen mestariksikin valittua artistia heittelemällä virtuaalisia kolikoita.

Väkevää tahnaa -projektisivulla voi valita haluamansa vastikkeen rahoilleen. Pienin panos on 7 euroa, jolla saa digialbumin ja kiitoskortin, 45 eurolla saa Juha Pekka Tapani Heikkisen vetämän sauvakävelykierroksen Helsingissä, sekä tietenkin uuden cd-levyn, 100 eurolla pääsee Juha Pekka Tapani Heikkisen vetämälle katusoittokurssille…