Tuleeko vuodesta 2022 kaikkien aikojen keikkavuosi? Live Nationin johtaja esitteli kiinnostavia lukemia

Parkway Drive, Tuska 2018
Sami Turunen

Koronakärvistely on jatkunut nyt yli vuoden eikä näytä siltä, että vielä tämän vuoden aikana päästäisiin palaamaan täysin normaaliin päiväjärjestykseen. Ensi vuosi saattaa kuitenkin olla jo eri asia, mikäli rokote- ja virusvarianttitekniset asiat kääntyvät oikeaan asentoon – ja itse asiassa vuodesta 2022 saattaa tulla vuoden 2020 vastakohta tapahtumarintamalla.

Consequence-sivusto (joka Consequence of Soundina on totuttu tuntemaan) kertoo Live Nationin toimitusjohtajan Michael Rapinon sijoittajille antamasta tilannekatsauksesta, jossa Rapino kehui tulevasta vuodesta olevan kehkeytymässä melkoinen keikkarysä. Oletettavasti Rapino halusi ennen kaikkea valaa uskoa siihen, että tapahtuma-ala nousee pandemiasta entistä vahvempana, mutta onhan se kova heitto, että Live Nationin vuodelle 2022 buukkaamissa isojen kiertueiden keikoissa on ”kaksinumeroinen nousu” verrattuna siihen, miten paljon niitä oli varmistunut ennen pandemiaa vuodelle 2020.

Rapino luettelee suunniteltujen kiertueiden joukosta esimerkiksi Roger Watersin, Rage Against the Machinen, My Chemical Romancen ja Megadethin rundit. ”Monet näistä artisteista lähtevät usean vuoden pituiselle kiertueelle, joka käsittää Yhdysvallat, Euroopan ja useon joko Aasian tai Latinalaisen Amerikan”, Rapino sanoo. Suostuisikohan RATM tulemaan uuden nousun siivittämänä sitten Suomeen asti?