Tuleva Billy Joel -elokuva vaikuttaa sellaiselta sekasotkulta, että sen tekemistä on vaikea ymmärtää

14.3.2022 16:08

Musiikkielokuvat kohosivat 2010-luvun mittaan arvoon arvaamattomaan, kun Mötley Crüen, Queenin ja Elton Johnin tarinat käännettiin vuoron perään menestysleffoiksi. Uusia elokuvaprojekteja viritellään siellä täällä, mutta osa suunnitelmista vaikuttaa, noh, vähän vähemmän lupaavilta. Yksi tällainen kulmakarvoja kohotuttava projekti on Billy Joel -elokuva Piano Man.

Variety kertoo, että elokuvalle on näytetty vihreää valoa ja sekalaisia tuotanto-, ohjaus- ja käsikirjoituskrediittejä vuodesta 1991 asti kerännyt Adam Ripp on kiinnitetty tekeleen ohjaajaksi. Ongelma vain on siinä, ettei Billy Joel itse halua olla koko homman kanssa missään tekemisissä. Itse asiassa Joel ei ole antanut tuotantoyhtiölle lupaa käyttää sen paremmin kappaleitaan kuin elämäntarinaansa elokuvassa.

Miten Billy Joelista voidaan sitten tehdä elokuva, jos siinä ei saa olla Joelin kappaleita tai hänen pitkän uransa eri vaiheita? Varietyn mukaan tuotantoyhtiö on ostanut oikeudet manageri Irwin Mazurin elämäntarinaan. Mazur toimi Joelin managerina artistin uran alkumetreillä 1970-luvun alussa, kun laulaja parikymppisenä vasta käynnisteli musiikkiuraansa. Elokuva tiettävästi seuraa Joelin tarinaa vuoteen 1972, kun laulaja kiinnitti Columbia Recordsin huomion ja pääsi mukaan suurempiin kuvioihin.

Oman lisänsä elokuvan kiemuroihin tuo se, että ohjaaja Adam Rippin isä on Artie Ripp, joka tarjosi Billy Joelille artistin ensimmäisen levydiilin. Joelin ja Artien välit tulehtuivat heti debyyttilevy Cold Spring Harborin aikaan vuonna 1971, kun levymoguli onnistui sotkemaan albumin masteroinnin niin, että kappaleet tallentuivat alkuperäistä nopeampina versioina ja Joelin laulu sai tuotoksella pikkuoravamaisia sävyjä.

Eipä siis ihme, ettei Joel ole mitenkään riemuissaan mukana leffaprojektissa. Suunnitteluvaiheessa olevan elokuvan ensi-illasta ei ole vielä mitään tietoa.

Lisää luettavaa