Tuomas Holopainen Roope Ankan pauloissa

Tuomas Holopaisen viime kuukaudet ovat vierähtäneet tiiviin työnteon merkeissä. Soundi on saapunut paikalle seuraamaan Kotiteollisuuden albumisessioita, mutta toki työhuoneensa parvekkeelta kaukaisuuteen katsovalla talon isännälläkin on rauta kuumana. Monitaiturilla onkin nyt syytä tyytyväiseen huokaukseen, sillä vuosikausia suunnitellun Music Inspired By The Life And Times Of Scrooge McDuck By Don Rosa -teemalevyn sävellykset ja tekstit ovat valmistuneet. Tuomas päättääkin antaa Soundille ex tempore -maistiaisia tulevalta albumiltaan.

Musiikki ei ole lähelläkään Nightwishiä

– Minähän olin lähdössä sävellyshommiin Orlandon Disney Worldiin. Mietin sitten Nightwishin Australian-kiertueen aikana, että kannattaako minun matkustaa Amerikkaan asti ”etsimään inspiraatiota”, Tuomas sanoo.

 – Onneksi jäin Suomeen. Tämä auringonpaisteinen kevät on ollut hienoa aikaa!

Suurimmaksi osaksi Lontoossa ensi syksynä nauhoitettava albumi on siis Don Rosan kirjoittamasta ja piirtämästä Roope Ankan elämä ja teot -klassikkokirjasta innoittunut teemalevytys.

– Musiikki ei ole lähelläkään Nightwishiä. Tämä ei ole heviä tai edes rockia eikä levylle tule esimerkiksi bassoa tai rumpuja – mutta toki orkestraalisia ja etnisiä perkussioita löytyy paljonkin. Albumi perustuu elokuvamaisiin tunnelmiin ja muun muassa klasari- ja kamarimusiikkiin, Tuomas kuvailee.

Hollolan Petrax-studiolla taltioitavien lauluosuuksien tekijät pysyvät vielä salamyhkäisyyden varjossa, mutta millaisia sanoituksia levylle on tulossa?

– Tosiaan, muutamissa kappaleissa kuullaan solisteja. En ole kirjoittanut tekstejä tai musiikkia orjallisesti kirjan osioiden mukaan ja osuvinta lieneekin luonnehtia, että sanoituksista löytyy Don Rosan teoksen herättämiä yleismaailmallisia tuntemuksia.

Nightwishin seuraavan levyn sävellystyö käynnistyy vuoden lopulla

Erään kappaleen tunnelma – myös Tuomaksen mukaan – nostaa mieleen Dead Can Dancen eteerisyyden, kun taas toinen näytepala laukkaa villin lännen rempseään maailmaan. Jo muutamat demot kertovat lahjomatonta kieltään siitä, että ensi vuoden alkupuolella ilmestyvän albumin musiikillinen skaala tulee olemaan laaja.

– Nightwishin seuraavan levyn sävellystyö käynnistyy vuoden lopulla. Tämän Roope Ankka -albumin tarjoama inspiraatio antaa oivan ponnahduslaudan myös Nightwishille!