Tuomas Holopainen Soundille: ”Tarjan kanssa hoidimme asian äärimmäisen ei-ammattimaisesti”

24.3.2015 09:31

Huomenna ilmestyvässä Soundissa 3/2015 Tuomas Holopainen puhuu avoimesti muun muassa Élan-singlen vuotokohusta, uskontoihin liittyvästä fundamentalismista, Darwinin ja albumilla vierailevan Richard Dawkinsin vaikutuksesta ajatteluunsa sekä myös yhtyeen epäonnisesta laulajahistoriasta. 


Tuomas Holopaisesta hohkaa tyytyväisyys bändin nykyistä kokoonpanoa kohtaan, mutta bändin vaikean laulajahistorian tuntien hän myös ei myöskään unohda koputtaa puuta.

− Tällä hetkellä Floor tosiaan tuntuu täydelliseltä. Sehän on ollut nyt puolitoista vuotta kelkassa, eikä meillä ole ollut missään vaiheessa pienintäkään ongelmaa hänen kanssaan. Se intohimon, omistautuneisuuden ja lojaaliuden määrä on todella ihailtavaa.

Tuomas vakavoituu ja muotoilee seuraavaa lausetta mielessään huolella. Iloa kun seuraa se pakollinen mutta.

− Mutta tähän päivään mennessä en ole pystynyt karistamaan olkapäältäni sitä fiilistä, että tässä on joku pielessä. Menneet tapahtuvat ovat varmasti traumatisoineet minua. On niistä myös oppinut käsittelemään asioita eri tavalla. Osaa pitää huolta, kysellä ja vaalia.

Siinä tilanteessa kaikki toimivat väärin, se oli erittäin huonosti hoidettu tilanne

− On tässä ollut huonoa säkääkin menneisyydessä, mutta nyt pidetään Floorista kiinni kynsin ja hampain.

Anette Olzonin eroon johtanutta Imaginaerum-rundia Tuomas kuvailee vaikeaksi selviytymistaisteluksi mutta painottaa, että on edelleen täysin tyytyväinen kahteen Anetten kanssa tehtyyn albumiin.

Tuomas haluaa oma-aloitteisesti palata hetkeksi vuosikymmenen takaiseen Tarja Turusen erottamiseen.

− Tarjan kanssa hoidimme asian äärimmäisen ei-ammattimaisesti. Asiat meni niin kuin niiden piti mennä, mutta tapa millä se tehtiin oli huono. Sen voivat meistä kaikki myöntää, Tuomas tunnustaa.

− Nurkkaan ajettu eläin ei toimi järkevästi, se haluaa vain pois nurkasta keinolla millä hyvänsä. Mutta siinä tilanteessa kaikki toimivat väärin, se oli erittäin huonosti hoidettu tilanne.


Lue koko pitkä haastattelu 25.3. ilmestyvästä Soundista 3/2015!

Lisää luettavaa