Tuottaja puolustaa mielipiteitä jakaneita Metallican ysärilevyjä – ”Metallin säännöt ovat hyvin rajoittavia”

23.10.2022 19:36

Metallican 1990-luvun puolivälissä julkaisema albumikaksikko Load ja Reload ovat jakaneet mielipiteitä yhtyeen fanikunnan keskuudessa aina näihin päiviin saakka. Thrash metal -paahto oli jäänyt taka-alalle ja tilalle oli sävyjä hard rockista, alternativesta, bluesista ja jopa countrystä.

Levyjen tuottaja Bob Rock puolustaa teoksia Metal Hammerin tuoreessa haastattelussa.

”Yksi yhtyeen ihaltavimmista piirteistä on se, että he eivät toimi sen perusteella, miten ihmiset tulevat reagoimaan. He tekevät vain sitä, miltä heistä kulloinkin tuntuu”, Rock selvittää. ”He eivät ajattele, mitä mieltä muut ovat. Kun he valitsevat suuntansa ja sitoutuvat tekemään jotain, he vain tekevät sen. He eivät pidättele.”

Rockin mukaan Metallica päätti ajan olleen oli kypsä kokeilla jotain erilaista nimikkoalbumin jättimäisen menestyksen jälkeen.

”Luullakseni he huomasivat kulttuurin olevan muutoksessa. Ja metallin säännöt ovat hyvin rajoittavia”, Rock sanoo. ”Rumpusoundien täytyy olla tietynlaiset, et voi käyttää harmonioita. Se ei vain ole hauskaa.”

Metallica työskenteli levyjen kohdalla tiiviisti samassa tilassa ja sillä oli Rockin mukaan suuri vaikutus luovaan prosessiin.

”Se vapautti heidät keskittymästä siihen, mikä teki heistä sellaisen bändin kuin he olivat. He tajusivat voivansa venyttää rajoja, ja siitä Loadissa ja Reloadissa on kyse.”

Lisää luettavaa