”Tuskin olisimme päässeet eteenpäin ilman häntä” – Pantera-leirissä surraan hiljattain kuollutta Jerry Abbottia

Yhtyeen perustaneiden Abbottin veljesten isä toimi yhtyeen managerina ja tuottajana.
8.4.2024 18:55

Pantera-yhtyeen perustaneiden Abbottin veljesten, kitaristi Dimebag Darrellin ja rumpali Vinnie Paulin isä Jerry Abbott menehtyi 2. huhtikuuta. Jerry Abbott olisi täyttänyt tällä päivämäärällä (8.4.) 82 vuotta.

Abbott oli itsekin muusikko ja teki myös hommia ääniteknikkona ja tuottajana omassa Pantego Sound -studiossaan Teksasin Pantegossa. Kun Pantera perustettiin vuonna 1981, toimi Jerry Abbott yhtyeen managerina ja tuotti bändin neljä ensimmäistä pitkäsoittoa debyytti Metal Magicistä (1983) Power Metaliin (1988) saakka. Levyt myös julkaistiin Jerryn perustaman Metal Magic Recordsin kautta. Mainitut neljä ensimmäistä pitkäsoittoa, läpimurtoalbumi Cowboys from Hell (1990) ja sitä seurannut Vulgar Display of Power (1992) äänitettiin kaikki Pantego Soundissa. Tämän jälkeen Jerry Abbott muutti Nashvilleen ja perusti Abtrax Recording -studion, jossa äänitettiin muun muassa Panteran Far Beyond Driven (1994).

Yhtyeen klassikkokokoonpanon elossa olevat jäsenet laulaja Phil Anselmo ja basisti Rex Brown julkaisivat sosiaalisessa mediassa muistokirjoituksen Jerry Abbottille. Anselmo ja Brown kiittävät tätä kaikesta, mitä tämä teki yhtyeen hyväksi.

”Jerryllä oli meihin huima vaikutus alkuvuosinamme ja hän jätti meille uskomattoman perinnön. Hän oli mahtava lauluntekijä sekä kysytty äänittäjä ja tuottaja. Hän toimi managerinamme vuosina 1982-1989 ja opetti meille paljon. Kun nyt muistelemme noita aikoja, voimme sanoa varmuudella, että tuskin olisimme päässeet eteenpäin ilman häntä”, Brown ja Anselmo kirjoittavat.

”Kun kuulimme hänen poismenostaan, mielemme täyttyi heti hyvistä muistoista ’LD:n’ kanssa – se oli lempinimi jonka annoimme hänelle – ja kaikista asioista, jotka tekivät hänestä niin ainutlaatuisen. Hän oli yksi hyvistä tyypeistä ja häntä tullaan syvästi kaipaamaan. Nyt hän on paljon paremmassa paikassa.”

Pantera hajosi vuonna 2003. Seuraavan vuoden joulukuussa Dimebag Darrell ammuttiin lavalle Vinnie Paulin kanssa perustamansa Damageplan-yhtyeen keikalla. Dimebag oli kuollessaan 38-vuotias. Vinnie Paul menehtyi 22.6.2018 sydänlihasrappeuman aiheuttamaan sydänkohtaukseen 54-vuotiaana.

Pantera teki vuonna 2022 uuden tulemisen Anselmon, Brownin sekä Dimebag Darrellin korvanneen Zakk Wylden ja Vinnie Paulin saappaisiin hypänneen Charlie Benanten kanssa.

Lisää luettavaa