Tutkijat havaitsivat huolestuttavia piirteitä rock- ja metallifanien terveystottumuksista

9.1.2024 11:10

Kappas, Metalsucks uutisoi kiintoisasta Fractl-konsulttiyhtiön toteuttamasta kyselytutkimuksesta. Yhtiö selvitti, millaista musiikkia Yhdysvaltain lääkäriasemilla soitetaan odotushuoneessa (Journeyn Don’t Stop Believin’ näyttää olevan suosituin kappale), mutta mukana on dataa myös siitä, millaisia eri musiikkityylien ystävien terveystottumukset ovat.

Yhdysvaltalaisilla rock- ja metallimusiikin ystävillä näyttää olevan parannettavaa sekä siinä, kuinka usein lääkärissä käydään terveystarkastuksessa että siinä, miten totuudenmukaisesti lääkärille asioista kerrotaan. Metallifaneista 23% kertoo valehdelleensa lääkärille, rockin ystävistä 22%. Rehellisimpiä ovat taidemusiikin ystävät (20%), ja eniten luikuria laskivat folkmusiikin arvostajat (31%).

Vielä kehnompi tilanne on kuitenkin siinä, kuinka usein lääkärissä käydään. Kun kantrimusiikin kannattajista 53% kertoo käyvänsä säännöllisesti tarkastuttamansa terveytensä ja genren kuuntelijat ovat myös joukon terveimpiä, metallifaneista 27% ja rockporukasta 18% kertoo käyvänsä lääkärissä vain harvoin. Rock- ja metallidiggarit ovat sijoille 4 ja 5 vähiten terveiden musiikkifanien listalla. R&b:n ja soulin ystävät ovat tämä listan ykkösenä.

Tutkimus ei liene ihan hirveän tiukkaa vertaisarviointia kestävä kokonaisuus, mutta ainakin se muistuttaa oleellisesta asiasta: olit sitten taidemusiikin, metallin tai räpin ystävä, käy säännöllisesti terveystarkastuksessa ja hae rohkeasti ammattilaisten apua kaikenlaisiin vaivoihin. Meille on annettu vain tämä yksi maallinen tomumaja, pidetään siitä hyvää huolta.

Lisää luettavaa