Twin Peaksin tunnussävelestä ja David Lynchin projekteista tuttu Julee Cruise on kuollut

10.6.2022 11:12

Laulaja Julee Cruise on kuollut. Suru-uutisen kertoi Cruisen puoliso Edward Grinnan sosiaalisessa mediassa. Aiheesta kertoo myös The Guardian. Cruise oli 65-vuotias.

”Hän jätti tämän maailman omilla ehdoillaan. Ei katumusta. Hän on saanut rauhan”, Grinnan kirjoittaa. Vuonna 2018 Cruise kertoi sairastavansa vakavaa SLE-autoimmuunitautia, joka aiheutti kovaa kipua ja vaikeutti liikkumista.

Cruise muistetaan erityisesti yhteistyöstään elokuvaohjaaja David Lynchin ja säveltäjä Angelo Badalamentin kanssa. Cruise levytti vuonna 1989 Badalamentin ja Lynchin säveltämän ja sanoittaman Falling-kappaleen, jonka instrumentaaliversio toimi maineikkaan Twin Peaks -sarjan tunnusmusiikkina. Sarjan soundtrackilla kuullaan useita muitakin Cruisen levyiltä tuttuja lauluja, ja laulaja myös näytteli sarjassa. Lynchin ja Cruisen yhteistyö alkoi jo vuonna 1985 Blue Velvet -elokuvan yhteydessä.

Cruise julkaisi neljä albumia, joista viimeisin My Secret Life ilmestyi vuonna 2011. Oman tuotantonsa ohella hän vieraili taajaan muiden artistein kappaleilla.

Lisää luettavaa