Twisted Sister -kitaristilta yllättävä tölväisy Iron Maidenin suuntaan: ”He eivät halunneet nousta meidän jälkeemme lavalle”

Twisted Sisterin kitaristi Jay Jay French vieraili SiriusXM-nettiradion Trunk Nation -ohjelmassa kertomassa yhtyeen kuulumisista viimevuotisen jäähyväiskiertueen jälkeen. Hyvin mennyt rundi oli ilmeisesti saanut miehen itsevarmaksi – viimekesäinen Porin-keikkakin oli silminnäkijälausuntojen mukaan menestys – sillä kitaristi innostui kuittailemaan jopa itselleen Iron Maidenille.

Maiden tuli puheeksi, kun keskustelu kääntyi suurten festivaalien soittoaikoihin ja siihen, mikä on se kaikkein himoituin soittoslotti festareilla. Frenchin mukaan mikä tahansa soittoaika Twisted Sisterin jälkeen on epäkiitollinen, koska he tekevät yleisöstä kerralla selvää jälkeä.

”Paras soittoaikahan on siinä kymmenen pintaan, koska jos soitat yövuorossa, siis puolenyön aikaan, yleisö energisyys alkaa olla tiessään. Niinpä jos katsoo vaikka Iron Maidenia tai vastaavia, he haluavat meidän päättävän kaikki eurooppalaiset festivaalit”, French kertoo.

”Syitä tähän on useita, eikä niistä vähäisin ole se, etteivät he halua soittaa kahdestatoista kahteen yöllä. Mutta samalla he eivät halua soittaa Twisted Sisterin jälkeen, koska meidän jälkeemme ei salissa enää happi riitä.”

French innostui lopulta revittelemään niinkin paljon, että väitti yleisön laulaneen satojentuhansien katsojien kesäfestareilla Twisted Sisterin biisejä muiden yhtyeiden kappaleiden välissä, ja että tämä on omiaan lannistamaan minkä tahansa bändin.

”Sen täytyy olla hyvin kiusallista heille, he varmaan tuntevat olonsa tosi surkeiksi. Niinpä Iron Maiden pyysi kahdesti viime kesänä, että hei jätkät, meillä on toinen keikka huomenna, haluaisimmeko me soittaa heidän sijaansa festarin päätösbändinä”, French sanoi brittiaksenttia matkien.

”He eivät halunneet nousta lavalle meidän jälkeemme. Ja mieti sitäkin, että he ilmaantuvat paikalle viidentoista puoliverävaunun kanssa. Viidentoista! Meillä oli mukana pari merimiessäkkiä, kuusi kitaraa ja taustakulissit.”

Ei Jay Jaylta ainakaan luottoa vanhan bändinsä vetovoimaan puutu. Trunk Nation -haastattelusta raportoi tekstimuodossa muun muassa Blabbermouth.