Twisted Sisterin Dee Snider kaataa lokaa Rock and Roll Hall of Famen niskaan – ”Ylimielisiä ja elitistisiä persläpiä”

Sniderin mukaan kunniagalleria ei kunnioita heavy metal -musiikkia ja -muusikoita tarpeeksi.
22.2.2021 16:32

Vuodesta 1986 saakka pyörinyt Rock and Roll Hall of Fame -instituutti saa usein osakseen paljon kritiikkiä kunniagallerian nimityksistä varsinkin raskaamman musiikin edustajilta, koska sieltä puuttuvat yhä muun muassa Iron Maiden (joka on vasta tänä vuonna päässyt ensimmäistä kertaa ehdolle), Judas Priest, Motörhead sekä Thin Lizzy. Nyt myös Twisted Sisterin nokkamies Dee Snider on heittänyt kunnolla lokaa Hall of Famen niskaan ja toteaa, että ehdokasasettelussa ylenkatsotaan heavy metalin edustajia.

”Rock and Roll Hallin komitean jäsenet ovat ylimielisiä ja elitistisiä persläpiä, jotka katsovat nenänvarttaan pitkin metalli- ja muita bändejä, jotka myyvät miljoonia, vain koska eivät istu heidän määritelmäänsä siitä, mikä on coolia. Yleisöäänestys on vain pieni armopala houkille. Haluaisin kovasti käskeä heitä suksimaan vittuun, mutta haluan, että he joutuvat kohtaamaan meidät”, Snider jyrähtää Twitterissä.

”Jos he haluaisivat kosiskella massoja [nimityksillään], he ottaisivat mukaansa eniten myyneitä bändejä. Mutta isot rockbändit, jotka myyvät kymmeniä miljoonia sivuutetaan, koska ne eivät ole tarpeeksi cool. Faktahan on se, että Hall of Fame kituu. Oliko [museossa] hirveä ruuhka, kun kävit siellä? Ei todellakaan ollut ainakaan silloin, kun minä kävin.”

Hall of Famea myös kritisoidaan usein siitä, että sillä on liikaa kytköksiä Rolling Stone -lehteen ja noudattaa lehden kaanonia rockhistoriasta, onhan Hall of Famen yksi perustajista Jann Wenner, joka oli myös perustamassa Rolling Stone -lehteä. Kun eräs Twitter-käyttäjä nosti tämän pointin esille, Snider komppasi väitettä täysin.

”Siinähän se vastaus tuli! Wenner on toiminut nukkemestarina ensimmäisestä päivästä lähtien. Jos bändistä ei ole kirjoitettu Rolling Stonessa, on lähes mahdotonta tulla valituksi Hall of Fameen”, Snider kuittaa.

Hall of Famea kritisoidaan usein myös siksi, että sinne on nimetty myös rap-artisteja kuten N.W.A., muttei esimerkiksi Judas Priestiä. Tähän kritiikkiin Snider ei kuitenkaan yhdy.

”Molemmat kuuluvat sinne. Joo, N.W.A. ei ole rokkia, mutta heidän asenteensa on. Heidän olisikin pitänyt kutsua sitä Music Hall of Fameksi, se on paljon täsmällisempi nimi.”

Lisää luettavaa