Tylyjä säkeistöjä ja isoja kertosäkeitä – Tuomas Saukkonen kertoo Wolfheartin tulevan levyn tarjonnasta

19.6.2024 18:33

Moneen suuntaan kurkottavaa melodista death metalia soittava Wolfheart julkaisee Draconian Darkness -uutuusalbumin syyskuun alkupuolella. 

– Uusia biisejä alkoi syntyä aika nopeasti edellisen levyn (King Of The North, 2022) jälkeen. Diili Napalm Recordsin kanssa oli myös katkolla, ja uusia neuvotteluja varten tarvittiin myös tuoretta musaa. Tehtiin lopulta uusi levytyssopimus Reigning Phoenix Musicin kanssa, ja mikäpä tässä on ollessa lafkalla, jolle levyttävät esimerkiksi Opeth, Meshuggah, Amorphis ja Kerry King, sanoo Wolfheartin kippari Tuomas Saukkonen. 

Millainen albumi Draconian Darkness on musiikillisesti?

– Tavoitteena oli palata takaisin synkempään ja aggressiivisempaan suuntaan, sillä King Of The North oli meidän mittapuulla melodisempi ja keskitempoisempi kokonaisuus. Ja jos King Of The North oli kallellaan Winterborn-debyyttiin (2013) päin, uutuuslevy jatkaa enemmänkin Wolves Of Karelian (2020) maisemissa.

– Jo julkaistussa debyyttisingle Gravessa on tylyt säkeistöt ja eräs levyn isommista kertosäkeistä. Siitä saa esimakua levyn kontrasteista! 

Kerropa hieman otsikosta Draconian Darkness.

– Jos aiempien levyjen teemoja olivat esimerkiksi Suomen sotahistoria ja mytologia, nyt tartutaan enemmän nykyhetkeen. Siinä missä King Of The North kertoi muinaisen ihmisen syvästä kunnioituksesta luontoa kohtaan, tämän ajan henki on se, että luonto uhrataan ihmisen edessä ja ihmisten vuoksi. Siinä on drakonista pimeyttä yllin kyllin… Kyllähän tällainen ”maapallon polttamismeininki” menee vanhalle puiden halaajalle todella syvälle ihon alle! 

Wolfheart paiskaa mittavan Suomen-kiertueen heti uuden levyn ilmestyttyä.

– Syys-lokakuussa on luvassa kymmenen keikkaa eri puolilla maata. Myöhemmin syksyllä tehdään Euroopan-rundi.

Tuomas Saukkonen ei toki olisi Tuomas Saukkonen, mikäli muillakin bändirintamilla ei tapahtuisi.

– Dawn Of Solace on työstänyt uutta levyä, ja sitä miksataan kesän aikana. Before The Dawn taas tekee joitakin festarikeikkoja, ja yllättää parilla erikoisjutulla vielä vuoden 2024 aikana!

Teksti: Timo Isoaho
Haastattelu on julkaistu Soundissa 6/24.

Lisää luettavaa