Työväen Sivistysliitto palkitsi Paula Vesalan arvostetulla Reino Helismaa -palkinnolla

Juha Mustonen

Työväen Sivistysliitto TSL ry on jakanut perjantaina 7. kesäkuuta 2019 Reino Helismaa -palkinnon Paula Vesalalle.

Palkinto luovutetaan TSL:n kuvauksen mukaan Reino Helismaan hengessä henkilölle, joka on merkittävällä tavalla uudistanut suomalaista viihdettä kansallisista lähtökohdista. Palkinnon suuruus on 4 000 euroa ja se jaetaan TSL:n päättämänä ajankohtana 3-5 vuoden väliajoin. Vuosi 2019 on samalla sivistys- ja kulttuurijärjestö TSL:lle juhlavuosi, sillä sen perustamisesta tulee kuluneeksi tasan sata vuotta.

”Paula Vesala on hätkähdyttävän monipuolinen lauluntekijä. Helismaan perintöä hän kantaa tekemällä omaa musiikkiaan sekä tuottamalla monipuolisena ammattilaisena kappaleita useissa eri tyylilajeissa kollegoilleen. Laulutekstin tekijälle ehkä vaikein haaste on kääntää uskottavasti kokonainen musikaali. Vesala teki kokonaan käännöksen musikaaliin ”Kristina från Duvemåla” (Anderson/Ulvaeus – Svenska Teatern)”, palkinnon perusteluissa kirjoitetaan.

Vesala liittyy voitollaan varsin kunnioitusta herättävään joukkoon, sillä Reino Helismaa -palkinnon ovat aikaisemmin pokanneet Vexi Salmi (1989), Jaakko Teppo (1994), Sauvo Saukki Puhtila (1999), Martti Syrjä (2004), Heikki Hector Harma (2009) ja Heikki Salo (2014).