Type O Negativen Peter Steele kuoli

Type O Negative -yhtyeen keulakuva Peter Steele (alias Petrus T. Ratajczyk) on kuollut 48-vuotiaana – ja tällä kerralla oikeasti. Vaikutusvaltaisen muusikon kuolemastahan huhuttiin edellisen kerran vuonna 2005, kun yhtyeen nettisivuille ilmestyi viesti Steelen poismenosta. Tuolla kerralla kysymys oli kuitenkin vain mustaakin mustemmasta huumorista.

Tiedot muusikon 14. huhtikuuta tapahtuneesta kuolemasta lähtivät liikkeelle, kun FuseTV:n Mistress Juliya twitteroi saaneensa kuolinviestin Type-kitaristi Kenny Hickeyltä. Tietoon oli aluksi lupa suhtautua suurella varauksella, mutta nyt yhtyeen kosketinsoittaja Josh Silver on vahvistanut suru-uutisen. Steelen kerrotaan sairastaneen jo pitkään ja hänen uskotaan kuolleen sydänkohtaukseen.

Yli kaksimetrisen basistilaulajan kuolema on jo koskettanut lukuisia kanssamuusikoita. Steeleä ovat jo muistelleet muun muassa Biohazardin Evan Seinfeld ja Hatebreedin Jamey Jasta. Viesti on sama: Peter Steelen veroista bändin keulakuvaa ei ole olemassa eikä tulossa.

Type O Negativen viimeiseksi studioalbumiksi jäi vuoden 2007 mainio Dead Again. Viime vuoden lopulla kuvattu videohaastattelu löytyy täältä.

typeonegative.net