U2 lähtee juhlakiertueelle – Setissä kolmekymmentä vuotta täyttävä hittilevy kokonaisuudessaan

U2 julkaisi vuonna 1987 Iso-Britanniassa myyntiennätyksiä rikkoneen ja yli kahdessakymmenessä maassa listaykköseksi syöksyneen The Joshua Tree -albumin. Juhlavuoden kunniaksi yhtye lähtee kiertämään Pohjois-Amerikkaa ja Eurooppaa aikomuksenaan soittaa klassikkolevynsä alusta loppuun jokaisella keikalla.

– Kuuntelin levyn hiljattain läpi ensimmäistä kertaa lähes 30 vuoteen. Se on melkoinen ooppera. Siinä on paljon tunnetta, joka tuntuu oudon ajankohtaiselta. Rakkautta, menetystä, särkyneitä unelmia, Bono muistelee yhtyeen verkkosivuilla julkaistulla tiedotteella.

– Tuntuu, että olemme kulkeneet täyden ympyrän siitä tilanteesta, jossa levyn kappaleet alunperin kirjoitettiin. Maailmanlaajuinen myllerrys, äärioikeistöpolitiikka ja perusihmisoikeuksien kriisi ja niin edelleen. Tämä tuntuu siis sopivalta ajankohdalta esittää näitä kappaleita, jotka istuvat hyvin myös nykyhetkeen, kitaristi The Edge kommentoi.

The Joshua Tree -juhlakiertue starttaa toukokuussa Vancouverista ja siirtyy Pohjois-Amerikasta Eurooppaan heinäkuun alussa. Euroopan-kiertue käsittää keikkoja muun muassa Lontoossa, Berliinissä, Roomassa, Pariisissa, Amsterdamissa ja Brysselissä. Suomea ei listalta (ainakaan tätä kirjoittaessa, peukut ylös ja sormet ristiin!) valitettavasti löydy, joten reissuhommiksi menee, mikäli haluaa päästä juhlakiertueelle mukaan. Kiertuelista löytyy kokonaisuudessaan täältä. Liput keikoille tulevat myyntiin ensi viikolla.