Uhka vai mahdollisuus? Bono sanoo U2:n hakevan seuraavalle levylleen inspiraatiota AC/DC:ltä

25.10.2022 21:39

Bono haluaa U2:n tekevän seuraavaksi ”äänekkään, tinkimättömän ja kohtuuttoman kitaralevyn” kahden taloudellisesti ei-niin-menestyneen pitkäsoiton jälkeen.

Inspiraatiota muusikko sanoo hakevansa Australian suunnasta.

Puolustaessaan Songs of Experiencen (2017) ja Songs of Innocencen (2014) kappaleita, Bono myönsi ”toivoneensa, että tie poplistoille olisi löytynyt kahden edellisalbumin kanssa, mutta siinä epäonnistuttiin.”

Laulajan mukaan jo nauhoitettu Songs of Ascent -albumi on ainakin toistaiseksi hyllyllä.

Me kaikki teemme virheitä”, Bono sanoo New York Timesin haastattelussa. ”Progressiivisen rockin virus pääsi läpi ja tarvitsimme rokotteen. Laulunkirjoittamisemme kurinalaisuus, se joka teki U2:n — huippuluokan melodiat, selkeät ajatukset — olivat mennyttä. Tuumin, että emme tee tälläistä, ja voimme tehdä kokeellisia juttuja vain mikäli laulunkirjoitustaitomme ovat kohdillaan. Joten menimme laulunkirjoituskouluun ja olemme nyt palanneet täydessä iskukunnossa!”

”Noiden kahden levyn, Songs of Innocencen ja Experiencen aikana, laulunkirjoituksemme palasi urilleen. Nyt meidän täytyy sytyttää rock’n’rollin tuli uudelleen. En tiedä kuka tekee meidän vittuun siitä edestä -rock’n’roll-levymme. Sitä melkein tarvitsee AC/DC:tä ja Mutt Langea. Sitä lähestymistapaa. Kuria. Laulunkirjoituskuria. Sitä me haluamme.”

”Olisin halunnut popkappaleen radioon”, Bono harmittelee. ”Olemme luultavasti kolunneet sen tien loppuun. Joten nyt haluan kirjoittaa anteeksiantamattomimman, vittumaisimman, uhmakkaimman, poppilistoista vittuakaan välittävän rock’n’roll-kappaleen, jonka olemme kuunaan tehneet.

Lisää luettavaa