Ulrich intoilee Metallican tulevasta Helsingin-keikasta

28.4.2014 10:27

Metallican edellinen studioalbumi Death Magnetic (2008) julkaistiin lähes kuusi vuotta sitten. Kesällä bändi kiertää festivaaleja ympäri Eurooppaa Suomea myöten, mutta konkarit valmistautuvat parhaillaan myös kymmenennen levynsä studiosessioihin.

− Prosessi on vauhdissa. Työstämme riffejä ja erilaisia osioita sekä yhdistelemme niitä. Emme tee yhtä biisiä yhtenä päivänä ja seuraavana toista, Metallica-rumpali Lars Ulrich toteaa yhdysvaltalaismedia Rolling Stonen haastattelussa.

Uuden levyn julkaisulle ei ole asetettu aikataulua.

− Olemme työstäneet uusia kappaleita suurimman osan alkuvuotta. Teemme kesän keikat ja sitten rauhoitumme toden teolla levyntekoon. Sanoisin, että olemme nyt neljännessä vuoroparissa, Ulrich kuvailee baseball-termiä käyttäen.

− Emme ole aloittaneet äänityksiä, mutta biisien kirjoittaminen on hyvässä vauhdissa. Ennen Euroopan-kiertuetta aiomme keskustella siitä, kuka tuottaisi levyn.

Metallica ei ole kiertänyt kesäfestareita Euroopassa pariin vuoteen.

− Järjestimme oman Orion-festivaalimme Yhdysvalloissa parina kesänä, mutta aikataulusyistä päätimme pitää nyt välivuoden sen kanssa.

Kuten Soundikin on uutisoinut, kesän keikkojen settilistat ovat yhtä uutta biisiä lukuun ottamatta Metallica-fanien äänestämiä. Maaliskuussa Metallica By Request -kiertue ylsi Etelä-Amerikkaan, jossa konserttien settilistat sisälsivät harvinaisuuksia, mutta enimmäkseen äänestetyt biisit olivat tuttuja hittejä.

− Joskus toivon, että fanit äänestäisivät erikoisempia kappaleita. Rakastamme oudomman kaman soittamista, Ulrich toteaa.

Toukokuun 28. päivä Helsingin Hietaniemen uimarannalla järjestettävän Sonisphere Festivalin keikan biisilistaäänestys päättyy noin viikkoa ennen itse tapahtumaa. Lipun ostaneet voivat äänestää keikalla soitettavia biisejä täällä. …And Justice For All -levyltä (1988) löytyvä The Frayed Ends Of Sanity on edelleen päätymässä settiin Suomessa.

− Tällä hetkellä tosiaan näyttää siltä, että soitamme The Frayed Ends Of Sanityn Suomessa. Emme ole ikinä soittaneet sitä livenä ennen. Meillä on keikkapaikoissa aina oma harjoitustila. Parissa tunnissa saamme harjoiteltua minkä tahansa biisin katalogistamme kuntoon.

Lisää luettavaa