Uuden levyn julkaisuun valmistautuva Insomnium tiedottaa kokoonpanon muutoksesta

Melodeath-suuruus Insomnium julkaisee Heart Like A Grave -studioalbuminsa 4. lokakuuta.

– Albumin sukeltaa konseptissaan syvälle suomalaisen melankolian sydämeen. Inspiraation lähteinä olivat synkimmät ja surullisimmat laulut, runot ja tarinat, jotka todella ovat onnistuneet vangitsemaan pohjoisen synkkyyden. Esimerkkeinä voi mainita Saima Harmajan runot, Tapio Rautavaaran tuotannon sekä Peltoniemen Hintriikan surumarssin fiilikset – omien elämänkokemustensa ohella, sanoo basistilaulaja Niilo Sevänen.

Uuden albumin myötä Insomnium julkistaa myös uuden kokoonpanonsa, johon liittyy virallisesti aiemmin livenä yhtyeen kanssa nähty kitaristi Jani Liimatainen.

– Vuonna 2018 kävi selväksi, että kitaristi Ville Friman ei enää voinut yhdistää uraansa Yorkin yliopistossa kiertue-elämän kanssa – ainakaan täysipainoisesti. Päätimme, että kolmas kitaristi on tarpeen, jotta saamme homman toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla. Kauas ei tarvinnut katsoa, sillä Jani Liimatainen on ollut jo mukana livekeikoillamme useammalla kiertueella. Jani on mitä mainioin muusikko, laulaja, biisintekijä ja vielä kaupan päälle mukava hemmo, joten päätös oli äärimmäisen helppo.

Friman ei kuitenkaan poistu kokoonpanosta lopullisesti, sillä hän soittaa Insomniumin riveissä myös livenä ”aina kun se on mahdollista”. Ensimmäinen uuden kokoonpanon iso kiertue on luvassa ensi syksynä, kun Insomnium rundaa ympäri Eurooppaa Black Dahlia Murderin ja Stam1nan kanssa.