Uuden Thor-elokuvan ohjaaja esitteli studiolle ideoitaan Led Zeppelinin säestyksellä – pomoportaan reaktio hämmensi miesparan tyystin

Mikäs biisi se tällainen on, ihmetteli elokuvamoguli Zeppelin-klassikon äärellä.
31.10.2017 15:45

Led Zeppelinin Immigrant Songin luulisi olevan lähtökohtaisesti aika itsestäänselvä musiikkivalinta viikinkimytologiaa hyödyntävään supersankarielokuvaan. Sehän on jämäkästi kulkeva klassikko, jonka voi luottaa miellyttävän sekä vanhempia että nuorempia kuulijoita, ja tietysti kappaleen sanoituksissa seikkaillaan tukevasti Valhallan tuntumassa.

Niinpä ohjaaja Taika Waititi luuli kulkevansa turvallisia latuja, kun hän esitteli elokuvastudion pohatoille ideoitaan suunnitteilla olleen Thor: Ragnarok -elokuvan varalle. Waititi kertoo Den of Geek -sivustolle kasanneensa ohjaajan pestiä tavoitellessaan videokoosteen, johon oli napattu muista elokuvista pätkiä, joiden kaltaista tyyliä hän halusi omassa elokuvassaan noudattaa. Kokooman taustalle oli laitettu soimaan Immigrant Song tunnelmaa tuomaan, ja Waititi häkeltyi, kun kävi ilmi, etteivät pomot olleet moista sävellystä kuulleetkaan.

”He olivat, että tuohan on nasta biisi, mikä se on. Minä olin, että sehän on Immigrant Song, yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista kappaleista. He totesivat siihen, että ai jaa, eipä ole yhtään tuttu, mutta aika kivan kuuloinen”, Waititi kertoo haastattelussa.

”Minä ajattelin, että voi helvetti, nyt alkoi huolestuttaa. Mutta sain lopulta sen duunin. Minä puhuin kuitenkin alusta asti, että sitä kappaletta pitäisi käyttää lopullisessa elokuvassakin, kun sehän sopii sen hahmon yhteyteen täydellisesti.”

Ja sinnehän se Zeppelinin taidonnäyte selvisi mukaan. Ja kun nyt tuli puheeksi, niin täältä voi katsoa mallia, miten raskasta rockia soitetaan.

Lisää luettavaa