Uusi Gorillaz-albumi ottaa muotoaan – Mukana tuttuja ja nimekkäitä vierailijoita

Damon Albarn on työstänyt animaatioyhtye Gorillazin uutta levyä pitkin vuotta. Tarkempaa julkaisuajankohtaa ei kuitenkaan vuoden 2011 The Fall -albumin jatkolle ole vielä tiedossa.

Tiedossa on kuitenkin joukko vierailijoita ja yhteistyökumppaneita, joita albumilla tullaan kuulemaan. Näiden joukossa on muun muassa hip hop -legenda De La Soul. Räppäri Pos kertoi Guardian-lehdelle myös Snoop Doggin olevan mukana.

– Tapasimme pari viikkoa sitten Damonin kanssa ja hän soitti meille tulevaa kamaa, joka muuten kuulostaa mielettömältä. Hän soitti meille biisin, johon halusi meidät mukaan ja niin menimme sitten studioon.

De La Soul on aiemminkin vieraillut Gorillazin levyillä, muun muassa Feel Good Inc. -hitillä ja sen musiikkivideolla. De La Soul on myös esiintynyt animaatioyhtyeen kanssa livenä.

– On hauskaa päästä hieman näyttelemään. Ja on upeaa nähdä, kun meidät ja animaatio yhdistetään ja näet miten vuorovaikutamme, Pos intoilee.

Gorillazin visuaalisesta puolesta vastaava Jamie Hewlett puolestaan päivitti keväällä Instagramiin otoksia, joissa Albarn on studiossa yhdessä Jean Michel Jarren ja tuottaja Twilite Tonen kanssa. Odotamme siis mielenkiinnolla, millaista materiaalia Albarnin studiossa oikein onkaan syntymässä.