Vaaran merkkejä ilmassa? Children of Bodom -rumpali julkaisi huolestuttavan Facebook-päivityksen

Children of Bodom.

Children of Bodomin rumpali Jaska Raatikainen julkaisi Facebookissa pitkän välitilinpäätöksen yhtyeensä tilanteesta. Raatikainen kertasi menneen vuoden tapahtumia ja vinkkasi hieman, mitä tänä vuonna on luvassa – eivätkä kaikki merkit ole suotuisia.

Raatikainen on jo pitkään kärsinyt kovista selkäkivuista. Soundissa asiasta uutisoitiin jo vuonna 2014, kun rumpali ilmoitti joutuneensa sairaalahoitoon kesken Euroopan-kiertueen särkyjensä vuoksi.

Tilanne ei näytä helpottaneen, sillä nyt Raatikainen kertoo joutuvansa punnitsemaan tarkkaan, onko rundaaminen yhä kaiken vaivan arvoista.

”Vaikka tänä vuonna tapahtui monta hienoa juttua, vuotta varjosti ankara selkäkipu, joka sai minut turhautuneeksi ja tuskastuneeksi. Tarvitsin kipulääkkeitä, jotta pystyin hoitamaan keikat läpi, enkä silti pystynyt nauttimaan soittamisesta”, Raatikainen kirjoittaa.

”Joskus soittaminen oli silkkaa selviytymistaistelua. Ne päivät, kun en kärsinyt kivuista ja pystyin soittamaan normaalisti, olivat harvassa. Noina iltoina soitin kuin keikka olisi ollut viimeiseni enkä voinut olla ajattelematta, että tämä hieno duunini saattaa päättyä minä päivänä hyvänsä.”

Raatikainen kertoo alkaneensa ajatella kiertueen Etelä-Amerikan-osuudella ja kesäfestareilla uraansa entistä tarkemmin. Rumpalin on vaikea pärjätä, jos ruumis alkaa pettää.

”Kaikki lentäminen, kärsimys ja univaje alkoi käydä liian raskaaksi. Se sai minut todella pohtimaan, onko tämä työ kaiken kivun arvoista. Vaikka en anna helposti periksi, kun on kysymys asiasta, mitä rakastan eniten.”

Ei kuulosta hyvältä. Onneksi päivityksessä oli positiivisiakin puolia, kuten se, että Raatikainen kaikesta huolimatta odottaa innolla kevään Something Wild -juhlakeikkoja ja Bodom aikoo äänittää kymmenennen albuminsa syksyllä. Sen jälkeen rumpali aikoo varata aikaa selkävaivansa selvittämiseen.

Päivityksestä käy myös sympaattisesti ilmi, ettei rocktähtikään ole lastensa silmissä automaattisesti maailman viilein ja kovin isä. Raatikainen vei viime vuonna vanhimman tyttärensä kanssaan Japanin-rundille, ja niinhän siinä kävi, että mobiilipelit osoittautuivat kiinnostavammiksi kuin isäukon soittohommat.

”Jouduin lopulta myöntämään itselleni, ettei työni kiinnosta häntä lainkaan. Keikkojen aikana hän lähinnä pelasi puhelimellani. Voin kuvitella, kuinka hän ajatteli, että ’hei isä, ei minua kiinnosta tuo keikka, se on niin tylsää!'” Raatikainen kirjoittaa.

”Onhan hän nähnyt show’mme jotain 20 kertaa, joten eipä siinä ole hänelle mitään uutta.”

Lue koko päivitys alta: