Vaikuttivatko vapaamuurarit Ghost-oikeustaistelun lopputulokseen? Lakisotku saa yhä uusia kierroksia

30.11.2018 09:27

Jos Ghost-yhtye on suurta teatteria, niin Ghostin ympärillä käytävä oikeustaistelu on muodostunut aivan yhtä hurjaksi spektaakkeliksi. Tähän mennessähän yhtyeen entiset jäsenet Simon Söderberg, Mauro Rubino, Henrik Palm ja Martin Hjertstedt ovat haastaneet johtohahmo Tobias Forgen oikeuteen bändin rahavarojen pimittämisestä, ja katkeran kamppailun päätteeksi oikeus tuomitsi jupakan Forgen eduksi. Ex-jäsenet määrättiin maksamaan Forgen oikeudenkäyntikulut, jotka kapusivat noin 130 000 euroon.

Vaan sepä olikin vasta taistelun ensimmäinen erä. Nyt Blabbermouth kertoo, että ex-jäsenet vaativat uutta oikeuskäsittelyä. He perustelevat vaatimuksensa sillä, että sekä Forge että edellisen käsittelyn tuomari Henrik Ibold kuuluvat vapaamuurareihin, joten tuomari on ollut muusikoiden mukaan puolueellinen.

”Tuomarin on ollut lähes mahdotonta arvioida objektiivisesti ja puolueettomasti Forgen tarjoamaa informaatiota”, ex-jäsenten asianajaja kirjoittaa tuomioistuimen asiakirjoissa.

Mitä seuraavaksi? Millainen salaliitto tästä vielä löytyykään? Forge ei ainakaan vaikuta tilanteesta kovin hermostuneelta: taannoisessa Pulse of the Radion haastattelussa laulaja kuittasi koko lakisotkun ”kasvukivuksi”, joka on seurausta siitä, että bändillä menee yhä paremmin. Ja näinhän sillä todella näyttää menevän parin viimeisen levyn menekin ja ahkeran rundaamisen perusteella.

Lisää luettavaa