Välikohtaus Mike Pattonin ja Dave Lombardon yhtyeen kiertueella: Poliisi ratsasi Dead Crossin karavaanin ja pisti soittajia käsirautoihin

Yhtye tai viranomaiset eivät ole vielä antaneet tarkempia lausuntoja tapahtuneesta.

Mike Pattonin (Faith No More, Fantômas), Dave Lombardon (ex-Slayer, Suicidal Tendencies, Fantômas), Justin Pearsonin (Retox) ja Michael Crainin (Retox) muodostama hardcore punk -yhtye Dead Cross julkaisi debyyttialbuminsa 4. elokuuta. Yhtye lähti levyn tiimoilta myös ensimmäiselle kiertueelleen, joka starttasi 10. elokuuta Kalifornian Santa Anasta. Kovin pitkään ei nelikko kuitenkaan ehtinyt tien päällä homehtua, kun alkoi sattua ja tapahtua.

Yhtye joutui nimittäin poliisien ratsaamaksi 16. elokuuta Teksasin Houstonissa, jossa bändi oli esiintynyt edellisenä iltana. Dave Lombardo julkaisi todisteeksi yhtyeen sosiaalisen median kanavissa kuvan, jossa Pearson ja Crain istuvat maassa käsiraudoissa ja vieressä seisoo poliisiviranomainen. Pidätettyinä olleet muusikot päästettiin kuitenkin jatkamaan matkaa vielä saman päivän aikana ja bändi pääsi heittämään sovitun keikkansa Austinissa, vaikkakin hieman aikataulusta myöhässä.

Syytä ratsialle tai sitä, löydettiinkö etsinnöissä mitään, ei ole vielä kommentoitu julkisesti yhtyeen tai viranomaisten toimesta. Blabbermouth uutisoi yhtyeen kuitenkin julkaisseen tiedotteen, jossa se kertoo saaneensa lakimieheltä ohjeet olla kommentoimatta tapahtunutta ja kertoo viranomaisten antavan lisää tietoa ”syytteen yhteydessä”, eli jotain poliisin haaviin ilmeisesti on jäänyt.

Yhtye jatkaa kiertuettaan normaalisti välikohtauksesta huolimatta. Jäädään siis odottamaan viranomaisten tiedotetta asian tiimoilta, että mihin rötöksiin nämä herrat sitten oikein syyllistyivät vai syyllistyivätkö ollenkaan.

This is happening and it’s not good. #jesuspolice #deadcross #criminals

Henkilön Dave Lombardo (@davelombardo) jakama julkaisu