Dave Lombardo kävi Mike Pattonin kanssa tekstiviestikeskustelun, jonka hän muistaa pitkän aikaa

Miten Patton päätyi Lombardon rinnalle Dead Crossin kokoonpanoon?

https://www.youtube.com/watch?v=9AEOzqUO3jw

Rumpalisuuruus Dave Lombardo vieraili hiljattain Metal Wani -porukan haastattelussa kertomassa Dead Cross -projektinsa kuulumisia. Dead Crossin edellinen laulaja Gabe Serbian erosi yhtyeestä viime syksynä, mutta hankala tilanne kääntyi lopulta parhain päin, kun tilalle saatiin varsin nimekäs kaveri: itse Faith No More -laulaja Mike Patton.

Lombardolta kysyttiin, miten Patton oikein päätyi bändiin, ja ilmeisesti se oli varsin mutkaton prosessi: Lombardon assistentti kehotti rumpalia ottamaan vanhaan tuttavaansa yhteyttä, ja pienen harkinnan jälkeen tämä ryhtyi tuumasta toimeen.

”Ajattelin ensin, ettei se voi onnistua, ettei hänellä ole aikaa tähän. Hänellähän on Faith No More ja hän säveltää biisejä telkkariinkin”, Lombardo kertoo haastattelussa.

”Sitten lopulta, kun minua oli kehotettu jotain kolme tai neljä kertaa ryhtymään toimeen, lähetin hänelle tekstiviestin. Keskustelimme vähän aikaa ja hän kysyi, haluaisimmeko julkaista Dead Crossin levyn hänen levymerkkinsä kautta. Sanoin, että se olisi hienoa, mutta en oikein tiedä, miten levyn kanssa oikein käy.”

”Lopulta kirjoitin, että kuule, Gabe lähti bändistä ja meillä on vaikka miten paljon musiikkia, huvittaisiko sinua laulaa. Eikä kulunut kuin viisitoista sekuntia, kun hän vastasi, että sehän olisi mahtavaa. Olin että jes, tämähän meni nappiin! Viestitin asiasta kaikille muille emmekä voineet uskoa sitä todeksi.”

Kaupan päälle Patton innostui bändin musiikista niinkin paljon, että ehdotti myös keikkojen tekemistä. Tällä hetkellä bändi treenaakin lisää kappaleita, mitä voisi ujuttaa mukaan settiin.

Patton ja Lombardo ovat soittaneet aiemmin yhdessä Fantômas-yhtyeessä, joka sekin aktivoitui tänä kesänä keikalle. Lombardo ei tosin ole yhtyeen riveissä mukana, koska on samaan aikaan tien päällä Suicidal Tendenciesin matkassa.