Van Halen ei ollut tuttu nimi Billie Eilishille, ja siitäkös tuohduttiin – kitaralegendan poika riensi puolustamaan poptähteä

AOP

Aivan kohtsillään 18 vuotta täyttävä popin supertähti Billie Eilish herätti äskettäin joissakin kovemman linjan rockfaneissa tuohtumusta paljastamalla, että hard rock -legenda Van Halen ei ollut hänelle entuudestaan tuttu nimi. Eilish oli vieraana Jimmy Kimmelin vetämässä talk show’ssa, jossa juontaja tenttasi tätä muun jutustelun ohessa 1980-luvun tähtien tuntemuksesta. Kun vuoroon tuli Van Halen, Eilish tokaisi vain hämmentyneenä: ”Kuka?”

Haastattelun jälkeen Eilish sai sosiaalisessa mediassa ”tietämättömyydestään” reippaasti lokaa niskaansa, jolloin Edward Van Halenin poika Wolfgang katsoi parhaaksi puuttua peliin.

”Jos et ole kuullut Billie Eilishistä, tsekkaa hänet. Hän on kolee. Jos et ole kuullut Van Halenista, tsekkaa heidät. Hekin ovat koleita”, mies kirjoitti. ”Musiikin on tarkoitus tuoda meidtä yhteen, ei erottaa meitä. Kuuntele sitä mitä haluat äläkä yritä nolata heitä, jotka eivät tunne niitä artisteja, joita sinä itse kuuntelet.”

Viisaita sanoja. Varsinkin kun otetaan huomioon vielä sekin, että Van Halenin edellisen studioalbumin ilmestymisen aikoihin Eilish oli vasta 10-vuotias.

Alla vielä tallenne Eilishin haastattelusta.