Van Halen suunnitteli paluuta klassisella kokoonpanollaan ennen Eddie Van Halenin kuolemaa, sanoo Extreme-kitaristi

1.5.2023 12:35

Extreme-kitaristi Nuno Bettencourt sanoo SiriusXM:n Hair Nation haastattelussa, että Van Halen oli aikeissa palata keikkalavoille klassisessa kokoonpanossaan.

Extreme-leirillä oli monia yhteyksiä Van Haleniin, sillä solisti Gary Cherone lauloi VHIII-albumilla ja Eddie Van Halenin ja Bettencourtin kesken vallitsi syvä keskinäinen kunnioitus. Van Halenilla oli jopa tapana soitella He-Man Woman Haterin Bettencour-riffejä soundcheckeissä.

Bettencourt muisteli olleensa vuonna 2019 äänittämässä sooloa Extremen hiljattain julkaisemalle Rise-singlelle. Kitaristi kertoo nauhoittavansa soolonsa aina yksin ja yhtyetoverit ovat vuosien varrella oppineet antamaan taiteilijalle tämän tarvitseman tilan tehdä taikojaan. Tällä kertaa Cherone kuitenkin soitteli ja vaati kitaristia tulemaan ulos luolastaan, sillä tälle oli aivan erityinen vierailija. Kyseessä oli Eddie Van Halen.

Van Halen soitti Bettencourtille Wolfgang-poikansa musiikkia, joka sittemmin julkaistiin Mammoth WVH:n debyyttialbumilla vuonna 2021.

”Eddie oli ylpeä isä ja selitti kuinka Wolfgang soitti kaikki instumentit ja teki sitä ja tätä”, Bettencourt sanoo.

Siitä puhe kääntyi Van Haleniin. Bettencourtin mukaan Eddie kertoi suunnittelevansa klassisen David Lee Roth/Eddie Van Halen/Alex Van Halen/Michael Anthony -kokoonpanon paluuta.

”Sitten hän sanoi jotain todella siistiä: ’Hei, ihan näin meidän kesken, halusin sinun tietävän että Van Halen tulee takaisin ja aiomme poistua estradeilta samalla tavoin kuin tulimmekin, Michaelin kanssa. Suunnittelemme jäähyväisrundia, ja lähdemme kuten tulimmekin, mutta teemme sen vanhan koulukunnan tyyliin.'”

Bettencourt kertoo olleensa tietenkin ajatuksesta innoissaan ja lisää, että Wolfgang hoiti yhteydenpidon Anthonyyn. Suunnitelmat jäivät lopulta toteutumatta Eddie Van Halenin menehdyttyä 6. lokakuuta 2020.

Wolfgang itse kertoi vuoden 2020 lopulla radiopersoona Howard Sternille isänsä suunnitelleen kiertuetta, jolla Anthonyn lisäksi mukana olisi ollut kaikki yhtyeen riveissä levyttäneet solistit, eli Roth, Sammy Hagar ja Cherone.

Lisää luettavaa