”Vanhan vinoposki-irvileuan laulusoundi senkun paranee! – Markus Vanhala kertoo hieman vuoden kovimmista levyistä

31.12.2022 18:09

Emma-ehdokkuuden napanneen Omnium Gatherumin, uuden levyn helmikuussa julkaisevan Insomniumin ja muutaman muunkin pumpun riveistä tuttu Markus Vanhala on varsin ehta vanhan liiton mies, mutta kyllähän uudempikin materiaali tälle kitaravirtuoosille maittaa. Lähdetään katsomaan.

”Meinasin ladella tähän ”musiikkivuosi top-5” -kyselyyn mukahauskasti, mutta varsin todenmukaisesti, että vuoden 2022 parhaat julkaisut olivat Type O Negativen Dead Again, Dissectionin The Somberlain ja Entombedin To Ride, Shoot Straight And Speak The Truth… Siis näiden levyjen uudelleenjulkaisut vinyylinä”, sanoo Vanhala.
”Mutta kyllähän sitä jotain uuttakin mainittavaa menoa ja meininkiä kieltämättä putkahti!”
The Midnight: Heroes
Tähän synkkään loskapaskaiseen periodiin toimii hyvin moinen Miami Vicen ja kasariolkatoppauksien haikuinen synthwave-audiotodellisuus.
Billy Idol: Cage -ep
Vanhan vinoposki-irvileuan laulusoundi senkun paranee ja ”vittumaistunee”. Näin vanhennutaan rokkikoulun oppikirjan mukaan.
The Hellacopters: Eyes Of Oblivion
Odotettu paluu. Kyllähän tämä lähtee mainiosti siitä mihin aikanaan jäätiin. Ja tulipa Nicke Andersson mainittua muutenkin kuin tuo Enskan uudelleenjulkaisun myötä.
MCC: The Dying Option
Vuoden uusi löytö ja ehkä eniten kuunneltu loppuvuoden julkaisu. Ghostin ex-jäsen Omegalta siis lähtee ilman Tobiastakin homma oikein mainion maalailevasti.
Ghost: Impera
Itse olen Ghostin suhteen jälkiherännyt, mutta tämä uusi aaooärrämpi ja kasarirokimpi ote vaan toimii. Biisit ja keikkarekvisiitat on kultaa. Orkesterin keikalta pystyi onkimaan lainauksia Dion, Judas Priestin, Ozzyn ja Iron Maidenin 80-luvun lavarakennelmista eli oikeilla raiteilla uhotaan!

Lisää luettavaa