Insomnium julkaisee teema-albumin – debyyttisinglen video katsottavissa

4.11.2022 19:48

Melodeath-suuruus Insomniumin seuraavan pitkäsoiton speksit ovat selvillä.

Yhtye julkaisee Anno 1696 -albumin 24. helmikuuta. Kyseessä on teemalevy, jonka tarina perustuu basisti-laulaja Niilo Seväsen kirjoittamaan novelliin. Levyn sanoitusten ”traagiset käänteet sijoittuvat suurten kuolonvuosien ja nälänhädän aikaan, kun Pohjolassa elettiin synkkiä ja levottomia vuosia.”

– Esimerkiksi Torsåkerin noitavainot toimivat kammottavana inspiraation lähteenä. Novellissani mainittu tapaus, jossa 70 naista mestatattiin pienessä ruotsalaisessa pitäjässä, on kenties Pohjoismaiden synkin esimerkki noitavainoista.  Tämän lisäksi vuoden 1696-97 nälkävuosiin Suomessa liittyy kaikenlaisia kammottavia tarinoita ihmissyönnistä ja lapsenmurhista. Ko. aikakausi luo siis erinomaiset puitteet synkälle tarinalle, jossa historia ja myytit kietoutuvat toisiinsa, sanoo Sevänen.

Levyltä on nyt tarkasteltavissa ensisingle Lilian, jonka videon voi katsoa tuolla alempana.

Lilian edustaa uuden albumin perinteisintä Insomnium-antia. Musiikillisesti kappale myös sisältää albumin harvoja valonpilkahduksia, sillä muuten mennään aika toivottomissa tunnelmissa, sanoo kitaristi Markus Vanhala.

– Biisissä on tosiaan tiettyä vanhaa Insomnium-vibaa, lisää kappaleen säveltäjä Ville Friman.

Kerrottakoon myös, että Anno 1696 -levystä julkaistaan myös erikoisversio, ja se sisältää kolmen kappaleen mittaisen Songs Of The Dusk -ep:n.

Lisää luettavaa