Vapiskaa, täältä tulee King Lappland! 15 vuotta vanha dokumentti esittelee maailman kovimman yhden miehen metallibändin

No nyt on syytä sanoa ”no nyt”. Nimittäin vaasalainen toimittaja Jarkko Heikkinen julkaisi Facebook-tilillään sellaisen eepoksen, että ulkomaalaisilla on taas ihmettelemistä.

Heikkinen kertoo päivityksessään kuvanneensa vuonna 2002 koulutyönä pikkudokumentin yhden miehen yhtyeestä nimeltä King Lappland, joka oli ilmeisesti eräänlainen lappilainen versio King Diamondista. Neljäntuulen hattu ja pingviininaamio yhdistyvät saumattomasti tämän veijarin ulkomuodossa. Varsin sympaattisen oloinen muusikko kertoo dokumentissa musiikkinsa olevan ”raakan hevin, Lapin musiikin ja huumorin sekoitusta”.

Ja kyllä, YouTubesta todella löytyy King Lapplandin väkeviä livetulkintoja vuodelta 1999 sekä muutakin kuunneltavaa. Dokumentissa mies sanoo pyrkivänsä vuonna 2002 festarilavoille, mutta ura ei lopulta tainnut lähteä liikkeelle aivan niin isoelkeisesti. Harmi, sillä väkevää tulkintaahan kuningas tarjoaa. Kenties comeback on vielä mahdollinen, sillä Google kertoo King Lapplandin esiintyneen vielä vappuna 2009 Torniossa, ja sehän on melkein kuin eilen.

Siis pitemmittä puheitta, arvon naiset ja herrat: King Lappland, olkaa hyvä! Tämä on sitä hullua puolta Suomesta, josta on ihan vilpittömästi ja ainoastaan iloinen. Dokumentti on esitetty aiemmin Oulun musiikkivideofestareilla.