Varoitus! Diablolla on pahat mielessä – uusi ”merellisiä tunnelmia” sisältävä levy on työn alla

Diablo

Teksti: Timo Isoaho

Diablo työstää seitsemättä studio­albumiaan. Pitkäsoitto ilmestyy näillä näkymin ensi vuoden aikana, mutta ensimmäinen maistiainen saapuu fanien ulottuville jo touko­kuussa.

”Kappaleen nimi on Grace Under Pressure. Kyseessä on hieman poik­keuksellinen Diablo­-biisi, sillä teks­tin kantavana teemana on toivo”, aloittaa laulaja-kitaristi Rainer Ny­gård.

”Musiikillisesti ajo on kuitenkin totutun aggressiivista, vaikka het­kellisesti taidammekin livetä duuri­asteikon puolelle.”

Tulevan singlen miksaa ruotsa­laisguru Jens Bogren (Opeth, Amon Amarth, Kreator).

”Vaihtelu kuulemma virkistää! Aiomme tosiaan ulkoistaa balanssien ja muiden miettimisen Bogrenille, vieläpä ilman veto­oikeutta. Onhan tällaisessa työskentelytavassa riskin­sä, mutta Jensin aikaisemmat näytöt puhuvat sen puolesta, että homma hoituu viimeisen päälle.”

Mitä haluaisit kertoa tulevasta pit­käsoitosta?

”Materiaalin taso ei tunnu olevan ainakaan laskemaan päin”, hymähtää Nygård.

”Sanoituksissa on tarjolla varsin ’merellisiä tunnelmia’, ja sehän sopii kalajokelaiselle yhtyeelle oikein hy­vin. Kitaristi Marko Utriainen heitti­kin leikillään, että ollaanko me nyt sitten tekemässä Myrskyluodon Maijasta astetta tai paria metallisempaa versiota.”

Diablo soittaa toukokuussa Tavas­tialla ja kesäkuussa Hyvinkään Rock­festissä. Laajempaa kiertuetta on lu­vassa albumin ilmestymisen korvilla.