Värttinä ja Husky Rescue palaavat ensi vuonna

15.12.2011 14:11

Moderni kansanmusiikkiyhtye Värttinä julkaisee Utu-albumin 1. helmikuuta. Edellisen Miero-levyn ilmestymisestä tulee pian kuluneeksi kuusi vuotta. 

Värttinän levytystauon eräänä syynä Lord Of The Rings -musiikkinäytelmän sävellystyö. Maailman kallein teatterituotanto sai ensi-iltansa Torontossa maaliskuussa 2006.

– Pääsimme tekemään töitä alan huippujen kanssa. Olimme musikaalissa mukana alusta saakka, joten saimme nähdä kaikki työvaiheet lavasteiden pienoismalleista lähtien. Pääsimme myös opettamaan musikaalin laulajia, kertoo Värttinän Mari Kaasinen.

Utu-albumin tuotannosta vastaa Värttinässä haitaria ja koskettimia soittava Matti Kallio. Albumi on miksattu Islannissa ja masteroitu New Yorkissa. Sanoituksista vastaa pääosin Kaasinen.

– Albumilta löytyy uutta ja vanhaa. Tavaramerkkiämme eli laulusoundia on käytetty laajalla skaalalla. Levyllä kuullaan myös uusia soittimia ja vierailijat, muun muassa Sakari Kukko, tuovat mukavan lisän levyyn, valottaa Kaasinen sisältöä.

Mainio Tuuterin tyttäret -single soi Soundcloudissa.

Husky Rescue on puolestaan kiinnittänyt laulajakseen ruotsalaisen Johanna Kalénin. Hän paikkaa yhtyeestä viime vuonna poistunutta Reeta-Leena Vestmania. 

Uutta albumia työstävä yhtye soittaa helmikuussa myös muutaman keikan seuraavasti:

06.02. Teatteri Vanha Juko, Lahti
10.02. Klubi, Turku
11.02. Valoa-festivaali, Tampere
25.02. Tavastia-klubi, Helsinki

Bändiliideri Marko Nyberg kertoo orkesterin kuulumisista enemmän kotisivulla. Nyberg on äänessä myös tuoreimman printti-Soundin sivuilla.

Lisää luettavaa