Veteraanin ohje aloitteleville artisteille? David Crosbyn vastaus on varsin murheellista kuultavaa

1.3.2022 11:14

80-vuotias David Crosby näyttää menettäneen kaikki toivonsa musiikkialan suhteen. 1960-luvulta asti musiikkia tehnyt veteraani antoi hiljattain Stereogumille haastattelun, jossa konkarilta kysyttiin, millaisen neuvon hän antaisi nykypäivän uusille kyvyille. Vastaus on surullinen: ei kannata ylipäätään ryhtyä muusikoksi, Crosby sanoo.

Crosbyä jututettiin tämän Spotify-sapelinkalistelun tiimoilta. Hän seurasi hiljattain Neil Youngin esimerkkiä ja veti kaiken musiikkinsa pois suoratoistopalvelusta.

”Älä ryhdy muusikoksi. Ymmärrätkö, miten paskamaista minulle on sanoa noin? Tiedätkö, kuinka paljon en haluaisi sanoa tätä? Jollekin kirkassilmäiselle nuorukaiselle, jolla on lahjoja?” Crosby sanoo haastattelussa.

”En haluaisi sanoa näin, mutta se on totuus. En elättele mitään toivoa tämän asian suhteen.”

Toisaalla haastattelussa Crosby manaa suoratoistopalveluja, jotka ”tienaavat miljardeja ja jakavat eteenpäin roposia”. Erityisen ikävää se on nimenomaan uusien artistien kohdalla.

”Se ei ole ok, että ne vievät minulta puolet tuloistani, ja erityisesti se ei ole ok, että nuorilla on mahdottoman vaikeaa tienata tällä alalla. Heille ei makseta mitään. Se on väärin”, Crosby sanoo.

”He ja kaikki muut suoratoistopalvelun riistävät meitä. He tuntuvat vielä nauttivan tilanteesta. Ei heillä ole mitään aikomusta muuttaa asioita.”

Lisää luettavaa