Vielä riittää Venäjälle menijöitä: esimerkiksi Suomeen saapuvat Deftones ja Five Finger Death Punch aikovat esiintyä Moskovassa

28.3.2022 15:00

Venäjän hyökkäyssota on saanut ilahduttavan monet artistit reagoimaan tilanteeseen. Bändi toisensa perään on ilmoittanut olevansa mukana läntisessä pakoterintamassa ja peruvansa keikkansa Venäjällä vastalauseena Ukrainan sodalle. Peruutuksista ovat ilmoittaneet muun muassa Green Day, Korn, Bring Me the Horizon, Nick Cave ja Iron Maiden. Suomalaisista yhtyeistä vastaavia siirtoja ovat tehneet ainakin Blind Channel, The Rasmus ja Kypck.

Aivan kaikki eivät kuitenkaan ole näemmä lähteneet tällaiseen mukaan. Kun Venäjän tapahtumakarttaa selailee, siellä näkyy vielä useiden länsimaisten bändien keikkoja. Tilanteen kartoittaminen on sikäli hankalaa, että jotkut keikat ovat vielä tapahtumajärjestäjien sivuilla, vaikka artisti itse on tiputtanut konsertin kiertuekalenteristaan. Joidenkin yhtyeiden omilla kotisivuillakin näkyy kuitenkin edelleen Moskova, Pietari tai muu venäläinen kaupunki.

Esimerkiksi Provinssissa ja Tuskassa ensi kesänä konsertoiva Deftones aikoo näillä näkymin soittaa heinäkuussa Venäjällä. Bändi on buukattu Park Live -festivaalin esiintyjäksi. Samassa tapahtumassa konsertoivat myös Five Finger Death Punch sekä Provinssin tähtikaartiin lukeutuva Pendulum. Festivaalin alkuperäisestä esiintyjälistasta tulonsa ovat peruneet ainakin My Chemical Romance, Placebo, Gorillaz, Iggy Pop, Limp Bizkit ja Slipknot.

Myös Bullet for My Valentinen keikkalistalla on mukana vielä keikka Moskovan Park Livessä. Suomessa yhtye aikoo soittaa pari kolmekin keikkaa kesän mittaan, ja Sauna Open Airin jälkeen on vissiin tarkoitus jatkaa itänaapuriin.

Aika näyttää, miten tilanne elää näiden suhteen. Huomionarvoista on, että sekä Five Finger Death Punchilla, Bullet for My Valentinella, Deftonesilla että Pendulumilla on keikkakalenterissaan myös Kiovan-keikka. Toivottavasti tuossa vaiheessa on vielä olemassa Kiova, missä esiintyä.

Lisää luettavaa