”Viikko vaaleaa leipää ja olutta” – Steve ’n’ Seagulls karisti Suomen pölyt jaloista

Komeettamaisessa nousussa oleva Steve ’n’ Seagulls viihtyy tällä hetkellä jo Iso-Britanniassa, mutta keskiviikkona 13. toukokuuta Helsingin hyvin kansoitetulla Tavastialla oli vuorossa Farm Machine -debyyttialbumin julkaisukeikka. Ihan ensiksi: Steve ’n’ Seagullsin konsertin seuraaminen on äärimmäisen viihdyttävää jo pelkästään soittamisen osalta – nämä kaverit, jos jotkut, tietävät miten instrumentteja käsitellään.

Erittäin kovalla tahdilla viime aikoina keikkoja paiskonut Steve ’n’ Seagulls oli Tavastialla tutun huimassa iskussa. Lienee varsin turvallista sanoa, että mikäli Helsingin rockpyhättöön saapui ”epäileviä tuomaita” niin heidän mielensä muuttui 80-minuuttisen soittoilottelun aikana. Tällaisia päätelmiä oli erittäin helppo tehdä ilmassa heiluneiden nyrkkien ja ihmisten kasvoilla näkyneiden hymyjen määrästä. Yleisestikin ottaen: aika harvoin rockkeikalla törmää näin hyväntuuliseen, rempseään ja vilpittömään meininkiin.

Farm Machinelta löytyvien sovitusten (muun muassa Metallican Nothing Else Matters ja Seek And Destroy, Dion Holy Diver, Iron Maidenin The Trooper ja Run To The Hills, Led Zeppelinin Black Dog ja Panteran Cemetary Gates) lisäksi Steve ’n’ Seagullsin settiin kuuluivat esimerkiksi Steppenwolfin Born To Be Wild ja Lady Gagan Pokerface. Kahden viimeksi mainitun livesovitukset tuntuivatkin erityisen kekseliäiltä.

– Meidän setissä on aika paljon englantilaista musiikkia. Senpä vuoksi onkin varsin sopivaa, että lähdemme seuraavaksi keikoille Iso-Britanniaan… Siinä meneekin sitten viikko vaalean leivän ja oluen parissa, kovan pokerinaaman omaava basisti Pukki Kaalinen kommentoi lavalta käsin.

Tervemenoa!

Soundin Facebookista löytyy hieman kuvia ja tuossa alla on parit videot: