”Viimeinen halaus oli pitkä ja lämmin” – Aikakoneen Sanilta koskettava muistokirjoitus Maki Kolehmaiselle

4.6.2024 08:44

Aikakone-yhtyeestä parhaiten tunnettu muusikko, säveltäjä ja tuottaja Maki Kolehmainen menehtyi maanantaina 3.6. nopeasti edenneeseen sairauteen. Hän oli kuollessaan 58-vuotias.

Kolehmaisen lisäksi Aikakoneessa yhtyeen perustamisesta saakka mukana ollut laulaja Saija ”Sani” Aartela julkaisi sosiaalisessa mediassa koskettavan muistokirjoituksen edesmenneelle ystävälleen ja yhtyetoverilleen.

”Itken, itken ja itken… Suomen popin kuningas, veljeni, ammatillinen aviomieheni, miljoonien kilometrien yhteinen matkakumppanini on yöllä nukkunut pois”, Sani aloittaa kirjoituksensa.

”Hän teki historiaa jo alun alkaen, tuotuaan rinta rottingilla konemusiikin tutuksi tähän maahan. Hän oli eittämättä Suomen popmusiikin merkittävimpiä uranuurtajia, Valon soturi, hyvien puolella aina taisteleva ja useiden merkittävien artistien uran alkuun saattaja. Peräänantamaton taistelija.”

”Saimme viettää ihania viimeisiä hetkiä yhdessä, rauhassa, tuijottaen silmästä silmään ja katse ymmärrystä täynnä. Kukaan, ikinä ei voi ymmärtää, mitä olemme yhdessä kokeneet ja yritinkin rauhoittaa sanomalla, että kaikki on nähty ja saavutettu Suomen musiikkirintamalla, mitä vaan voi ja että kaikki selviää ja täällä jatketaan kovalla meiningillä etiäpäin… Ja että perässä tullaan. Ja että siellä taivasorkesterissa on valmiina jo kova porukka odottamassa lauteille soittamaan. Laitetaan me sitten bändi kasaan uudelleen siellä jossain.”

”Viimeinen halaus oli pitkä ja lämmin, tiedostin kyllä, että nämä oli vain välihyvästit. Makin ihanan herskyvä huumori oli läsnä myös joka kerta nähtyämme, aina viimeiseen hetkeen asti ja viimeinen toivomus oli, että Aikakoneen lippu on pidettävä korkealla. Ja tämän lupaamme varmasti.”

Lisää luettavaa