Aikakoneen Maki Kolehmainen, 58, on kuollut

Kolehmainen sävelsi kappaleita myös muun muassa Antti Tuiskulle, Anna Abreulle, Robinille ja Samuli Edelmannille.
3.6.2024 09:50

Muusikko, säveltäjä ja tuottaja Marko Juhani ”Maki” Kolehmainen on kuollut nopeasti edenneeseen sairauteen aamuyöllä 3. kesäkuuta. Suru-uutisen on Ylelle vahvistanut Kolehmaisen asiainhoitaja, manageri ja pitkäaikainen ystävä Antti Kallio. Kolehmainen oli kuollessaan 58-vuotias.

Kolehmainen aloitti muusikonuransa 1980-luvun lopulla soittamalla muun muassa Einin, Lea Lavenin ja Marionin taustayhtyeissä. 1990-luvun puolivälissä Kolehmainen perusti Aikakone-yhtyeen, josta tuli ilmiö: vuonna 1995 ilmestynyt Tähtikaaren taa -debyyttilevy myi triplaplatinaa ja poiki muun muassa hitit Alla vaahterapuun, Odota ja Matkustanut oon. Yhtyeen muita tunnettuja kappaleita ovat muun muassa Nti Groove, Keltainen, Opettelen salaa ja Anna mun bailaa.

Aikakoneen sävellyksistä vastannut Kolehmainen teki kappaleita myös muille. Tunnetuimpia Kolehmaisen sävellyksiä ovat Sanin ja Samuli Edelmannin duetto Tuhat yötä, Suomen vuoden 2002 Euroviisukappale Addicted to You, jonka esitti Laura Voutilainen sekä yhdessä Tracy Lippin kanssa kirjoitettu Robin Packalenin Frontside Ollie -läpimurtohitti.

Lisää luettavaa