Ville Valo ei torppaa täysin Himin paluun mahdollisuutta – ”Koskaan ei pidä sanoa ei koskaan”

Saku Schildt

Himin hajoamisesta on ehtinyt vierähtää jo viisi vuotta, mutta toiveet yhtyeen paluusta fanien keskuudessa eivät ole suinkaan laantuneet. Monet haluaisivat nähdä love metal -veteraanit vielä yhdessä samalla lavalla, ja miksei levytysstudiossakin.

The James McMahon Music Podcastin haastattelussa ensi vuoden alussa Neon Noir -soolodebyyttinsä julkaisevalta Valolta kysyttiin, voisiko yhtye vielä koota rivinsä uudelleen.

”Koskaan ei pidä sanoa ei koskaan”, Valo toteaa Blabbermouthinkin uutisoimana. ”Him olisi minulle paljon enemmän kuin pelkkä bändi. Tapasin basisti Migen [Mikko Paananen] kun olin noin 12-vuotias. Kitaristi Linden [Mikko Lindström] ehkä noin 13- tai 14-vuotiaana. Vartuimme yhdessä ja kävimme läpi yhdessä niin monia eri elämänvaiheita, Himin tarjotessa niille soundtrackin ja ollen sen kaiken keskiössä. Se merkitsee paljon enemmän kuin mitkään rahalliset asiat.”

”Jos siihen tulisi jokin hyvä syy, idea tai jokin hyvä tarkoitus, tai jos yhtäkkiä kaikki alkoisivat taas lähentyä toisiaan, niin se olisi se paras tilanne”, Valo jatkaa. ”Jos kaikki alkaisivat omissa elämissään… jos yhteenpaluu kävisi kaiken tämän jälkeen järkeen, sillä sitä kuitenkin tarvitsee taukoja.”

”[Himin loppuvaiheessa] asiat eivät välttämättä kuivuneet kokoon, mutta olimme ehdottomasti menettäneet kipinän uuden musiikin tekemisen suhteen. Yritimme saada sen toimimaan, mutta se ei kuulostanut hyvältä. Se alkoi tuntua päivätyöltä, ja kun se alkaa tuntua siltä, on tullut rock’n’rollin maailmassa aika lopettaa. Tai ainakin meidän rock’n’roll-maailmassamme. Mutta en voi sanoa, miltä meistä tuntuu tulevaisuudessa. En panisi sitä pahakseni, mutta en halua tehdä sitä juuri nyt. Se ei ole sellainen juttu, jota ajattelen jatkuvasti, tai koskaan, jos ihan rehellisiä ollaan.”