Ville Valo muisteli omituisinta kohtaamistaan toisen julkimon kanssa: ”Hengailin Andy McCoyn ja Bam Margeran kanssa…”

Hengailu eskaloitui siihen, että kolmikko hajotti McCoyn hotellihuoneen.
19.7.2022 17:15

Metal Hammer -lehti kyseli Neon Noir -sooloalbumin vuoden 2023 alussa julkaisevan HIM-keulahahmo Ville Valon kuulumisia. Valolta muun muassa kysyttiin, miksi tämän vuonna 2020 ilmestyneen VV-ep:n ja Neon Noir -pitkäsoiton välissä ehti vierähtää useampi vuosi.

”Julkaisimme ep:n testiksi, että pystynkö äänittämään itse kamaa, joka kuulostaa hyvältä. Kun se oli selvitetty, oli kyse myös siitä, että a) oliko yleisö vielä olemassa ja kiinnostunut, sekä b) ovatko levy-yhtiöt kiinnostuneita. Olihan siinä tauko, mutta siinä välissä tein 12 biisiä käsittävän levyn ja hankin levytyssopimuksen”, Valo toteaa.

”En rehellisesti sanoen pidä mitään asioita itsestäänselvyytenä. Koskaan ei voi olla varma, onko mikään projekti menestys. Paljon on kiinni ajoituksesta – ihmiset muuttuvat ja maailma sen mukana.”

Valolta kysyttiin myös, mikä on ollut hänen omituisin kohtaaminen toisen julkisuudesta tutun henkilön kanssa.

”Kerran hengailin Andy McCoyn ja Bam Margeran kanssa ja vedimme lärvit samalla kun seurasimme paparazzia, joka seurasi David Hasselhoffia ympäriinsä. Syystä tai toisesta päädyimme hajottamaan Andyn hotellihuoneen. Se oli rock ’n’ roll -oppitunti vanhalta kaartilaiselta”, Valo muistelee.

”Mutta mitä hotellihuoneiden hajottamiseen tulee, sinun täytyy kuunnella sydäntäsi – ja sinulla pitää olla varakas manageri!”

Valo lähtee soololevynsä tiimoilta myös pitkälle kiertueelle, joka alkaa kolmella loppuunmyydyllä keikalla Helsingin Tavastia-klubilla. Valon kiertuebändissä ovat mukana kitaristit Mikko Virta (PMMP, Vesala, My First Band) ja Sampo Sundström (Sanni), basisti Juho Vehmanen (PMMP, Vesala, My First Band) sekä rumpali Risto Rikala (Kwan, Ellinoora, Jenni Vartiainen, Samae Koskinen).

Neon Noirilta on toistaiseksi julkaistu vain yksi single, Loveletting.

Lisää luettavaa