Vinnie Paul ei ollut koskaan Pantera-paluun kannalla, sanoo entinen yhtyetoveri – ”Tiedän, että hän myös tarkoitti sitä”

28.3.2024 19:10

Vinnie Paul Abbott ”ei ollut koskaan Panteran yhteenpaluun kannalla”, sanoo rumpalin entinen Hellyeah-yhtyetoveri Chad Gray.

Vinnie Paul perusti Panteran vuonna 1981 veljensä “Dimebag” Darrell Abbottin kanssa. Yhtye hajosi vuonna 2003, ja Darrell menehtyi Damageplan-yhtyeen konsertissa tapahtuneessa ammuskelussa seuraavana vuonna.

Vinnie Paul menehtyi puolestaan sydänlihasrappeuman aiheuttamaan sydänkohtaukseen kesäkuussa 2018.

Hellyeahissa vuodet 2006-2018 Paulin kanssa soittanut Gray sanoo, että tietää paluulla olevan ainakin osittain hyvät tarkoitusperät.

”Tiedän mistä siinä on kyse, ja tiedän, että ainakin osa projektista ponnistaa oikeista lähtökohdista”, Gray sanoo Jesea Leen haastattelussa.

”Mutta istuttuani miljoonissa haastatteluissa Vinnie Paulin kanssa tiedän myös sen, että joku toimittajanplanttu laittoi hänet aina hankalaan asemaan kysymällä: ’Mites kommentoit huhuja Panteran reunionista?'”

”Vinnie vastasi aina: ’Veljeni on kuollut.'” Gray jatkaa. ”Hän ei sanonut mitään muuta ja kysyjä meni hiljaiseksi. Niin Vinnie näki asian; Panteraa ei enää ollut koska hänen veljensä oli kuollut. Kuultuani kuinka tosissaan hän sen sanoi, tiedän että hän myös tarkoitti sitä. Vinnie ei tarvinnut rahaa. Hän oli koko sydämellään mukana Hellyeahissa.”

Gray palaa Pantera-aiheeseen uudelleen vielä haastattelun lopulla.

”Kiitos, että sain sanoa omat ajatukseni asiasta”, Gray sanoo. ”Toivon että ihmiset ymmärtävät, että olin hyvää pataa yhden bändin perustajan kanssa. Hän ei koskaan ollut sen kannalla. Se on kannaltani hankala juttu, koska kunnioitan suuresti Vinnie Paulia ja Dimebag Darrellia.”

”Se on ihan okei”, Gray jatkaa paluuseen viitaten. ”Otetaan se tribuuttina tai vastaavana, mutta kyseenalaistan kuinka kauan se vielä jatkuu ja mitä muuta sen tiimoilta tapahtuu.”

Pantera palasi keikkakantaan Phil Anselmon ja Rex Brownin johdolla vuoden 2022 lopulla. Abbottin veljesten paikat uudessa kokoonpanossa ovat perineet rumpali Charlie Benante ja kitaristi Zakk Wylde.

Gray laulaa tätä nykyä paluun hiljattain paluun tehneen nu metal -jyrä Mudvaynen riveissä.

Lisää luettavaa