Virtsaa, ulostetta ja kuolleita kärpäsiä – vinyylilevyille on vuosien varrella painettu vähän vaikka mitä

11.2.2024 22:11

Vinyyli on viime aikoina kasvattanut suosiotaan hurjaa tahtia ja artistit ovat julkaisseet teoksiaan jo kertaalleen miltei kuopatussa formaatissa ahkeraan tahtiin. Suurten levyjen sisään on myös painettu kaikenlaista ylimääräistä, ja vaikka kyseessä ei olekaan mikään uusi ilmiö, siitä on otettu varsinkin viime vuosina ilo irti oikein tosissaan. Osviittaa tästä saadaan Ultimate Classic Rockin listauksesta, joka kulkee otsikolla ”10 oudointa vinyylilevylle painettua asiaa”.

Alice in Chainsin Jar of Filesin 30-vuotisjuhlaversiossa lp:n pintaa koristavat kuolleet kärpäset. 100 dollaria maksaneet levyt myytiin nopeasti loppuun.

Australialainen Private Function meni askeleen tai pari pidemmälle julkaisemalla ”kultaisen” version 370HSSV 0773H -levystään vuonna 2023. Kultainen väri muodostui, tietenkin, jäsenistön virtsasta. Levyä painettiin 50 kappaletta. Myöhemmin plättyä tuotiin tarjolle uutena, oluella täytettynä versiona.

Virtsalinjalla operoi myös Eohippus, jonka vuonna 2014 ilmestynyt Getting Your Hair Wet With Pee sisälsi sekä hiuksia että virtsaa. Tätä herkkua oli tarjolla sadan kappaleen rajoitettu erä.

Eritteestä toiseen hypättiin The Flaming Lipsin matkassa. yhtye julkaisi The Flaming Lips and Heady Fwends -vinyylin, johon oli painettu muun muassa Nick Caven, Sean Lennonin, Ke$han sekä Coldplay-laulaja Chris Martinin verta. Levyä valmistettiin vain kymmenen kopiota ja hintakin oli sen mukainen – 2 500 dollaria.

Epäilemättä pisimmän korren iljetysrintamalla veti Ra-X:n vuonna 2004 julkaisema The Opium Den (Parts I – IV). Levyn rusehtava väri oli nimittäin peräisin ”peräpukamien marinoimasta ripulista”. Kuinka miellyttävää. Levystä tehtailtiin jopa 330 kopiota. Raporttien mukaan levyltä on aistittavissa ”vieno, mutta huomattava ihmisulosteen tuoksu”.

Lisää luettavaa