Voiko bändi julkaista liikaa musiikkia? Ainakin Weezer-nokkamies sanoo pohtivansa tätä omalla kohdallaan

Rivers Cuomo sanoo myös kiinnittävänsä tänä päivänä enemmän huomiota siihen, mitä bändin fanit kaipaavat.
18.5.2023 11:10

Vuonna 1992 perustettu Weezer on julkaissut urallaan 15 studioalbumia, eli yhtye on puskenut levyjä pihalle keskimäärin joka toinen vuosi. Tähän kun lasketaan vielä yhtyeen julkaisemat kymmenen ep-levyä (joista neljä viimeisintä julkaistiin viime vuoden aikana) päälle, niin voidaan hyvin sanoa bändin olevan varsin tuottelias. Hiljattain Red Hot Chili Peppers -basisti Flean vetämässä This Little Light -podcastissa vieraillut Weezer-keulahahmo Rivers Cuomo myöntää joskus pohtivansa, onko bändi korvannut laadun määrällä.

”Jos voisin palata ajassa taaksepäin ja suunnitella ideaalin uran, niin… En tiedä, ehkä tavaraa on liikaa. Ehkä olisimme tehneet suuremman vaikutuksen jos olisimme napsineet vain kirsikat päältä ja julkaisseet niitä strategisemmin”, Cuomo pohtii.

Cuomo sanoo tätä nykyä myös kuuntelevansa enemmän bändin faneja ja sitä, mitä nämä Weezeriltä tai ylipäänsä musiikiltaan kaipaavat.

”Haluan tietää, mitä he ajattelevat asioista ja mihin he reagoivat. Joskus se poikkeaa paljonkin siitä, mihin suuntaan itse menisin. Jos ollaan ihan tarkkoja, he tuntuvat pitävän siitä, että asiat tapahtuvat hitaammin”, Cuomo toteaa.

”Minä ajattelen niin, että: ’On uusi päivä. Heitetään reseptit roskiin, aloitetaan täysin puhtaalta pöydältä ja tehdään jotain täysin uutta’. Jostain syystä fanit haluavat pysyä kiinni jossain menneessä, jossain mihin he joskus rakastuivat. Se ei tarkoita, ettenkö voi tehdä mitään uutta – minun pitää vain sekoittaa asioita hiljalleen.”

”Tämä on toki jälkiviisastelua. Toivon mukaan tulevat polvet keskittyvät vain siihen parhaaseen kamaan.”

Lisää luettavaa