Voisiko K.K. Downing palata vielä jonakin päivänä Judas Priestin vahvuuteen? – Annetaanpa miehen itsensä kertoa

6.1.2019 22:29

Entinen Judas Priest -kitaristi K. K. Downing spekuloi mahdollisella Judas Priestiin paluullaan hiljattaisessa Backstage Axxessin haastattelussa. Kun mieheltä tiedusteltiin, voisiko hän esiintyä vielä vanhan yhtyeensä kanssa kiertueen tai yksittäiskeikan merkeissä, kynnyskysymykseksi nousee tapa, jolla asiaa häneltä tiedusteltaisiin.

”Noh, musiikkibisneksessä tavataan sanoa, että ’älä koskaan sano ei koskaan'”, mies tokaisee. ”Joten kyse on ennenkaikkea siitä, kuinka sitä kysytään ja millaisissa olosuhteissa. Kyse ei ole vain siitä, että vastaat puhelimeen ja sinulle sanotaan, että ’Hei K.K., huvittaisiko sinua tehdä tämä? Haluaisimme sinut takaisin tätä erityistä tapahtumaa varten.’ Sitten alat funtsia, että jos voimme tehdä sen, niin sitten voimme tehdä myös tuon. Se riippuu täysin siitä, kuinka kysytään. Mutta jos joku kysyy puhelimitse: ’Jooh, pari levy-yhtiön tyyppiä pyysi kysymään, että voisimmeko tehdä tämän kanssasi’, juttu on ihan toinen. Sellaisia me ihmiset olemme. Ehkä kaikki eivät ole yhtä herkkiä kuin minä, mutta kysymistapa ratkaisee, eikö vain?”

”Minulla on elämäni aikana ollut pari suhdetta ja naiset ovat usein sanoneet minulle, että ’Kyse ei ole siitä mitä sanot, vaan siitä kuinka sanot sen'”, mies jatkaa. ”Minun täytyy pitää se mielessäni. Mietin, että mitä he oikein tarkoittavat? Kyse on äänensävystä ja oikeasta ajoituksesta.”

”Ehkä voisin vielä [soittaa Priestin kanssa], jos he kysyisivät: ’Haluaisitko tehdä tämän?’ eivätkä vain sanoisi: ’Voitko tehdä sen?’ tai ’Tämä täytyy tehdä.’ Mutta [jos he sanoisivat] ’Luulisitko voivasi tehdä tämän?’ Siinä on massiivinen ero. Erityisesti naisten kanssa ajoitus on kaikkein tärkein. Toisinaan voit sanoa asian tietyllä tavalla, toisinaan taas… se hämmentää meitä miehiä. Yleistän nyt hieman. Sanon jotakin yhtenä päivänä ja se on ihan okei. Sanon täsmälleen saman jutun seuraavan päivänä ja helvetti pääsee valloilleen.”

Kun puhe kääntyy takaisin Priestiin, mies huomauttaa, että ”Pallo ei ole varsinaisesti minulla.” Yhteenpaluu esimerkiksi erikoiskeikan merkeissä ei kuitenkaan ole pois suljettu. ”Esimerkiksi jos pääsisimme Rock and Roll Hall of Fameen”, mies tarkentaa. ”Sellaisia juttuja ei tapahdu kuin kerran elämässä. Jos eläisit kymmenen elämää, niin sitä ei luultavasti tapahtuisi kuin vain kerran. Joillekin jutuille ei vain oikein voi sanoa ei.”

Downing ilmoitti vuonna 2011 jättävänsä Priestin. Miehen paikan brittimetallin instituutiossa peri sittemmin Richie Faulkner.

Lisää luettavaa