Voisiko Kiss jatkaa vielä jäähyväiskiertueensa jälkeen ilman ainuttakaan alkuperäisjäsentä? Ehdottomasti, sanoo Paul Stanley

Sami Lommi

Kiss viipottaa parhaillaan pitkin maailmaa massiivisen End of the Road -jäähyväiskiertueensa merkeissä. Koska kyseessä ovat jo yhtyeen toiset jäähyväiset, ja naamiomiesten leiristä on kuultu loppujenkin alkuperäisjäsenten korvaamista puoltavia puheenvuoroja, monet ovat suhtautuneet tämänkertaisiinkin lopetussuunnitelmiin suhteellisen skeptisesti. Niinpä Paul Stanleyltä kysytiinkin tuoreessa Sioux City Journalin haastattelussa, voisiko Kiss jatkaa vielä toimintaansa vaikka hän ja Gene Simmons jättäytyisivätkin kyydistä pois.

”Oli aika, jolloin ihmiset sanoivat: ’Kississä täytyy olla kaikki neljä alkuperäisjäsentä.’ Noh, nuo ihmiset ovat 50 prosenttisesti väärässä”, Stanley kommentoi. ”Kaikki tämä on arvelua. En ole jättämässä sitä, mitä Gene ja minä olemme rakentaneet yli 45 vuotta. Joukkueet eivät kaadu kun tähtilukkari tai tähtilyöjä lähtevät. Tuolla on hämmästyttävät määrät lahjakkuuksia. Voisiko se jatkua? Ehdottomasti.”

Neljä vuotta sitten Stanley toivoi jostain löytyvän erityisesti itselleen sopivan seuraajan.

”Rehellisesti sanoen pidän kaikkia Kiss-tribuuttibändejä hienoina, mutta kenelläkään ei ole hyvää ’Paulia’. Haluan nähdä jonkun yhdistelevän tekemäni asiat minua inspiroineisiin juttuihin. Eikä kyse ole minun imitoimisestani; jonkun pitäisi tuoda ja lisätä juttuun jotain uutta, mutta sapluunaa seuraten.”

Kissin manageri Doc McGhee otti asian esille jo niinkin kauan sitten kuin vuonna 2005.

”Kiss on kuin Doritos tai Pepsi, mitä tulee brändinimeen. He ovat enemmän hahmoja kuin yksittäisiä henkilöitä. Mielestäni [uusilla jäsenillä] on todellinen mahdollisuus kantaa nimeä.”