Volbeat-kitaristin lähtö tuli muille yllätyksenä – ”Kolme viikkoa ennen kiertuetta meitä olikin yhtäkkiä vain kolme”

Nokkamies Michael Poulsen ei pureudu Rob Caggianon lähdön syihin kuitenkaan sen tarkemmin.
15.8.2023 20:00

Tanskalainen Volbeat tiedotti aivan Euroopan-kiertueensa (joka alkoi Hyvinkään Rockfestistä 10. kesäkuuta) kynnyksellä bändin toisen kitaristin Rob Caggianon eronneen yhtyeestä. Laulaja-kitaristi Michael Poulsen puhui tästä yllättäen tapahtuneesta kokoonpanomuutoksesta tuoreessa Sonic Perspectivesin haastattelussa.

”Netistä löytyy tiedote asiasta. En voi mennä yksityiskohtiin, mutta tilanne oli se, että kolme viikkoa ennen kiertuetta meitä olikin yhtäkkiä vain kolme. Ensimmäinen ajatuksemme oli, että ’Lähdetään kiertueelle kolmestaan. Tämä nyt on tilanne tällä hetkellä’. Mutta sitten istuimme alas miettimään settilistaa ja tajusimme, että olisimme pahasti vajaakykyisiä”, Poulsen sanoo.

Niinpä yhtye hälytti apuun tanskalaisessa death/thrash metal -yhtye The Arcane Orderissa vaikuttavan Flemming C. Lundin, joka oli Poulsenin vanha tuttu.

”Soitin hänelle ja hän totesi: ’Minulla ei ole aavistustakaan, miltä Volbeat kuulostaa. Pitää vissiin kuunnella hieman levyjä’. Hän kuuntelee vain death metalia, haha!” Poulsen nauraa.

”Totta kai kaikki Tanskassa tietävät Volbeatin, mutta ei hän ollut meitä koskaan aktiivisesti kuunnellut. Mutta hän tarttui haasteeseen ja pyysi pari päivää aikaa matskuun tutustumiseen. Niin pääsimme sopimukseen ja hän auttaa bändiä loppuvuoden.”

Lisää luettavaa