Vuoden 2021 Emma-ehdokkaat julki – Ellinoora, Gasellit, Haloo Helsinki! ja Viivi keräsivät eniten ehdokkuuksia

Emmat jaetaan 5. helmikuuta 2022.
14.12.2021 15:09

Vuoden 2021 Emma-ehdokkaat on julkistettu. Eniten ehdokkuuksia keräsivät Ellinoora, Gasellit, Haloo Helsinki! sekä Viivi, jotka saivat kukin viisi ehdokkuutta.

Vuoden artisti -Emmasta kisaavat Ellinoora, Erika Vikman, Kaija Koo, Keko Salata, Kube sekä Yona. Vuoden yhtyeeksi ehdolla ovat puolestaan Blind Channel, Gasellit, Haloo Helsinki!, Stam1na, Ursus Factory ja Vesterinen yhtyeineen.

Vuoden albumi -ehdokkaat ovat Viimeinen romantikko (Ellinoora), Erika Vikman (Erika Vikman), Zen (Gasellit), Älä pelkää elämää (Haloo Helsinki!), Betonitarha (Hassan Maikal) sekä Gasoo Ei Breikkei (Kube). Vuoden biisi -kategorian ehdokkaat ovat vuorostaan Dark Side (Blind Channel), Samma gamla vanliga – Remix (Cledos/ibe/Averagekidluke /A36), Dinosauruksii (Ellinoora), Piilotan mun kyyneleet (Haloo Helsinki!), Vauhti kiihtyy (Portion Boys feat. Matti ja Teppo) sekä USA (Viivi).

Vuoden rock -kategoriassa ovat mukana Arppa, Blind Channel, Jesse Markin, Litku Klemetti, Sami Yaffa sekä Ursus Factory, pop-kategoriassa Ellinoora, Erika Vikman, Haloo Helsinki!, Mikael Gabriel, Viivi sekä Vilma Alina ja metalli-Emman saajaksi ehdolla ovat Beast In Black, Bloodred Hourglass, Bodom After Midnight, Hooded Menace sekä Korpiklaani. Vuoden rap/r&b -ehdokkaat ovat Etta, Gasellit, Hassan Maikal, Kube, Sexmane ja Yeboyah.

Voittajat valitsee musiikkialan ammattilaisista koostuva raati, johon kuuluu myös päätoimittajamme Mikko Meriläinen. Tuomaristoon lukeutuvat myös toverilehtemme Rumban Jukka Hätinen, jonka lisäksi Infernon päätoimittaja Matti Riekki kuuluu vuoden metalli -Emman valitsevaan erikoisraatiin. Kaikki kategoriat ja ehdokkaat löydät Emma-gaalan nettisivuilta. Sivuilla voit myös osallistua yleisöäänestykseen, joka on käynnissä 30.1.2022 saakka.

Emma-palkinnot jaetaan lauantaina 5.2.2022 Helsingin Hartwall-areenalla järjestettävässä Emma-gaalassa. Järjestyksessään 36. gaalan juontaa Heikki Paasonen ja gaalassa esiintyvät Chisu, Blind Channel, Ellinoora, Gasellit, Juha Tapio ja Lauri Tähkä. Lisäksi gaalassa nähdään ensimmäistä kertaa Cledoksen, Averagekidluken, iben ja A36:n Samma Gamla Vanliga (Remix) livenä liki alkuperäisellä kokoonpanolla esitettynä. Tapahtumassa nähdään lisäksi yllätysesiintyjä, joka julkistetaan myöhemmin.

Gaalaa voi seurata paikan päällä tai suorana lähetyksenä Nelosella ja Ruudussa. Lipunmyynti on käynnissä Ticketmasterissa.

 

Lisää luettavaa