Vuosikymmenen mittaiseksi venyneen odotuksen jälkeen Tool varoittaa fanien ”negatiivisen asenteen” viivästyttävän albumin julkaisua

Tool on julkaissut verkkosivuillaan vastalauseen negatiivisten nettikommenttien kirjoittajille. Bändin verkkosivujen ylläpitäjän ja yhtyeen allekirjoittamassa viestissä varoitetaan, että ihmisten negatiivisella asenteella on vaikutuksia, jotka vaikuttavat vielä seuraavan Tool-albumin julkaisun jälkeen.

Tool on tullut tunnetuksi yhtyeen rauhallisesta julkaisutahdista. Yhtyeen tuorein albumi 10 000 Days julkaistiin vuonna 2006 ja fanit ovat odottaneet levylle jatkoa siitä lähtien. Kesällä yhtyeen sisäpiiriin kuuluva Melvins-nokkamies Buzz Osborne kertoi, ettei Tool ole vielä aloittanutkaan uuden albuminsa äänityksiä. 

Tool-fanit ovat kritisoineet hiljaista julkaisutahtia ja bändi saakin osakseen ärtyneitä kommentteja muun muassa Facebook-sivuillaan. Asiaan liittyen yhtyeen verkkosivuille on ilmestynyt viesti, jossa varoitetaan ärtyneitä faneja negatiivisten kommenttien vaikutuksista yhtyettä kohtaan.

– Vaikka negatiivisesti ajattelevat ja toimivat ihmiset ovat pieni vähemmistö, heidän asenteellaan on pitkäkestoisia vaikutuksia, jotka tulevat näkymään paljon seuraavaa Tool-albumia pidemmälle, Toolin verkkosivuilla kirjoitetaan.

Bändin mukaan negatiivisten ihmisten vihamielinen käytös ja pikkusieluiset mielipiteet eivät edistä Toolin seuraavan levyn valmistumista millään tavalla, eivätkä he myöskään huijaa ketään väittäessään kyllästyneensä odottamaan uutta levyä ja lopettavansa yhtyeen seuraamisen. Viestin mukaan vihaajat ovat joka tapauksessa odottamassa päivin ja öin mitä tahansa uutista bändiltä tyrmätäkseen sen kyynisyydellään.

Kovin, kovin vaikeaa näyttää tuo levyttäminen Los Angelesin kasvateille olevan.